Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Το «πακέτο» μέτρων που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ - Πιθανόν αλλαγές στο έκτακτο επίδομα και fuel pass 3

«Κλειδωμένα» μέτρα φαίνεται πώς θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ

Το πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων παροχών από την κυβέρνηση.

«Κλειδωμένα» μέτρα φαίνεται πώς θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, τα οποία αφορούν την νέα επιταγή ακρίβειας, ο τρίτος κύκλος του fuel pass, τα αναδρομικά και οι αυξήσεις σε συνταξιούχους.


Συγκεκριμένα θα ανακοινωθούν: 


Επιταγή ακρίβειας η οποία ενδέχεται να πάρει δύο μορφές, στηρίζοντας τα χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά και ένα τμήμα της μεσαίας τάξης.

Fuel pass Η απόφαση για την καταβολή του, αλλά και το ύψος του θα εξαρτηθεί από την τιμή του πετρελαίου το οποίο καταγράφει εδώ και τρεις εβδομάδες πτώση κατά 15% ως αποτέλεσμα της διαφαινόμενης παγκόσμιας συγκράτησης της ανάπτυξης

Διεύρυνση αποζημιώσεων για την ενέργεια, όπου αναμένεται να κατευθυνθεί και η μερίδα του λέοντος του δημοσιονομικού χώρου.

Αναδρομικά δώρων και επικουρικών στους συνταξιούχους, όχι όμως για το σύνολο όσων εμπίπτουν στις κατηγορίες που ικανοποίησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά μόνο για εκείνους που έχουν δικαιωθεί.

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τον δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους.

Αυξήσεις στις συντάξεις από την αρχή του 2023 βάσει του τύπου Πληθωρισμός+Ανάπτυξη/2 που δεν αποκλείεται να δώσει ως αποτέλεσμα ακόμη και άνοδο πέριξ του +6%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365