Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Gov.gr Wallet: Προβλήματα για όσους έχουν την παλιά άδεια οδήγησης- Τι να προσέξετε

Πρόκειται κυρίως για εκείνους που έχουν τις παλιές ροζ άδειες

Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης είναι πλέον «παρελθόν», καθώς μπορούμε να τα αφήνουμε στο σπίτι και να κυκλοφορούμε με τις ψηφιακές μορφές αποθηκεύοντας τα εύκολα και γρήγορα στο κινητό μέσα από τη νέα εφαρμογή, Gov.gr Wallet.


Ωστόσο ορισμένοι οδηγοί δεν μπορούν να κάνουν ψηφιακό το δίπλωμα οδήγησης καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εφαρμογή. 


Πρόκειται κυρίως για εκείνους που έχουν τις παλιές ροζ άδειες και δεν μπορούν να τις αποθηκεύσουν στο Gov.gr Wallet. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι μάλλον δεν έχει ενημερωθεί η άδεια οδήγησης με τον ΑΦΜ.


Η λύση στο πρόβλημα 

Προκειμένου να πραγματοποιήσουν οι πολίτες την ενημέρωση του ΑΦΜ θα πρέπει να μπουν στην εφαρμογή, drivers-vehicles.services.gov.gr και να ακολουθήσουν τα σχετικά βήματα και τις οδηγίες.


Μόλις ενημερωθεί η άδεια οδήγησης με τον ΑΦΜ, τότε θα μπορούν να εκδώσουν και να αποθηκεύσουν το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης στο κινητό τους οι ενδιαφερόμενοι.


Βέβαια, υπάρχει και μια μερίδα χρηστών που δεν μπορεί να «κατεβάσει» ούτε το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας λαμβάνοντας μηνύματα αποτυχίας. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει οι πολίτες να υποβάλουν ένα αίτημα υποστήριξης μέσω του wallet.gov.gr/support.


Μάλιστα, εάν δεν έχουν εκδώσει δελτίο ταυτότητας ή εάν αυτό έχει δηλωθεί ως απολεσθέν, τότε δεν μπορούν να βγάλουν ούτε το ψηφιακό δελτίο έως ότου εκδοθεί νέα ταυτότητα.


Προϋπόθεση για τη χρήση του Gov.gr Wallet είναι η εγκατάσταση της εκάστοτε τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365