Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Σταϊκούρας σε Super League 2: «Δεν θα δοθούν χρήματα από το Στοίχημα έως το τέλος του 2022»

Η αντιπροσωπεία εστίασε στις οικονομικές δυσκολίες των ομάδων της Κατηγορίας

Άσχημα τα μαντάτα δυστυχώς, καθώς δεν πρόκειται να λάβουν άμεσα λεφτά από το στοίχημα οι ΠΑΕ της Super League 2, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με συνέπεια οι περισσότερες ομάδες να έχουν θέμα βιωσιμότητας.

Χθες αντιπροσωπεία της Super League 2 είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στην συνέχεια με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Η αντιπροσωπεία εστίασε στις οικονομικές δυσκολίες των ομάδων της Κατηγορίας και παράλληλα κατέληξε στο “φλέγον” ζήτημα των εσόδων από το Στοίχημα.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι δεν θα δοθεί κανένα ποσό στον επαγγελματικό αθλητισμό από το Στοίχημα έως το τέλος του 2022. Τα χρήματα θα δοθούν στις αρχές του 2023, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, όπως επιβάλλεται.


Μια τέτοια εξέλιξη αφήνει μετέωρες πολλές ομάδες της Super League 2, οι οποίες σηκώνουν τα χέρια ψηλα από την στιγμή που δεν έχουν ουσιαστικά ίδιους πόρους και βασίζονται στα τηλεοπτικά έσοδα, τα οποία εν τέλει δεν αρκούν. Προσφάτως, δε, μετά την ευεργετική γι’ αυτές απόφαση της κυβέρνησης, “ποντάρουν” στα χρήματα από το Στοίχημα, αλλά αυτή η αναπόφευκτη αργοπορία έχει ήδη δημιουργήσει μείζον θέμα ρευστότητας και λειτουργίας.

Πιθανό μοιάζει μάλιστα η πολιτεία να καθυστερεί σκοπίμως τα χρήματα, ώστε να “καταρρεύσουν” οι ΠΑΕ που δεν έχουν τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας.

Πάντως υπό αυτές τις συνθήκες η έναρξη της Super League 2, που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου είναι αδύνατη και αναμένεται να αναβληθεί επ’ αόριστον, κάτι που αποτελεί πλήγμα για το ποδόσφαιρο της χώρας.

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Σταϊκούρα γιατί δεν θά σωθούν λεφτά του στοιχήματος μέχρι τό τέλος του 2022 τί θέλετε να κάνετε μ αυτά εισοδηματική πολιτική, αφήστε τά παπατζιλικια σας καί δώστε τα λεφτά γιατί αυτό λέγετε κλοπή χρημάτων από τά λεφτά πού δικαιούνται οι ομάδες, όμως είναι κι άλλη κοροϊδία αυτή τη φορά από την ΕΡΤ αυτό το κανάλι το οποίο πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες τό οποίο κανάλι αυτό δεν δίνει λεφτά του μπόνους που έταξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365