Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Wall Street Journal: Γιατί οι επενδυτές αγοράζουν ελληνικά ομόλογα

Η τάση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από την Wall Street Journal

Συνεχίζεται η πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κόντρα μάλιστα στη γενική ανοδική τάση στην Ευρωζώνη.


Η τάση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από την Wall Street Journal που καταγράφει την πτωτική πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και την άνοδο των ιταλικών που έφερε την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της γειτονικής μας χώρας πάνω από αυτή του αντίστοιχου ελληνικού.


Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι οι επενδυτές αγοράζουν ελληνικούς τίτλους γιατί πιστεύουν ότι αξίζει η σχέση ρίσκου-απόδοσης, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με πολιτική αναταραχή και το οικονομικό της επιτελείο είναι αποφασισμένο να στηρίξει μεν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, χωρίς να θέτει ωστόσο σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.


Οι αποδόσεις των ομολόγων των δύο χωρών κινήθηκαν αντίστροφα κατά τις τελευταίες ημέρες. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας υποχώρησε στο 3,19% τη Δευτέρα, από 3,27% την Παρασκευή.


Αντίθετη πορεία ακολούθησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας που ανήλθε στο 3,35% τη Δευτέρα, από 3,33% που ήταν την Παρασκευή.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ τις τελευταίες ημέρες η έντονη ανησυχία για την Ιταλία δεν συνδυάστηκε με κύμα ανησυχίας και για την Ελλάδα και γι’ αυτό οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων ξεπέρασαν αυτές των ελληνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365