Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Ο κούκος... αηδόνι για το διπλό επίδομα θέρμανσης: Χρειάζεσαι έως 4.000 ευρώ για να πάρεις πίσω... 700 ευρώ

Η συζήτηση έχει φουντώσει για τα καλά
Πόσο κοστίζει η επιστροφή στο πετρέλαιο που επιφέρει «διπλό» επίδομα θέρμανσης, είναι στην πραγματικότητα εφικτή η μετατροπή συστήματος θέρμανσης από το φυσικό αέριο σε πετρέλαιο;

Η συζήτηση έχει φουντώσει για τα καλά, το πρακτικό της όμως αποτέλεσμα είναι μηδενικό καθώς όπως λένε στο Dnews ειδικοί επί του θέματος, η επιστροφή στο πετρέλαιο με νέες σωληνώσεις θα κοστίσει έως και 4.000 ευρώ για να πάρεις πίσω διπλό επίδομα θέρμανσης, ήτοι 700 ευρώ. 

Σύμφωνα με τις αναφορές των μηχανικών και των ηλεκτρολόγων που μίλησαν στα Dnews, η αλλαγή του καυστήρα είναι απλή υπόθεση εάν πρόκειται για κτίρια που διαθέτουν δεξαμενή πετρελαίου, δηλαδή μετέβησαν από το ντίζελ θέρμανσης στο αέριο και αδύνατη σε όσες πολυκατοικίες ή μονοκατοικίες, κυρίως οι νεόδμητες, λειτουργούν εξ΄ αρχής με αέριο.

«Το κόστος αγοράς του καυστήρα εξαρτάται από το μέγεθος των κτιρίων. Κυμαίνεται στις 4-5 χιλιάδες ευρώ και η εγκατάσταση  θεωρείται εύκολη. Όμως αν δεν υπάρχει δεξαμενή, κάτι τέτοιο είναι πρακτικώς αδύνατο αφού το μεν σύστημα αερίου συνδέεται απευθείας με κεντρικό αγωγό συνεχούς ροής, το δε προϋποθέτει αποθήκευση πετρελαίου» εξηγεί ο μηχανολόγος  - ηλεκτρολόγος κ. Π. Θεοδωρόπουλος.

«Πέραν του ότι η αγορά καυστήρα και των συναφών εξαρτημάτων είναι ασύμφορη» συνεχίζει ο κ.  Θεοδωρόπουλος «θα πρέπει να βρεθεί χώρος για την τοποθέτηση του, να μπουν νέοι σωλήνες κτλ».  

Ένα ακόμη ζήτημα που θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψει, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, είναι η συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών στις πολυκατοικίες. Τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί ήταν εκείνοι που χρησιμοποιούσαν καυστήρες αερίου στα διαμερίσματα τους και απαλλάσσονταν από τα έξοδα κεντρικής θέρμανσης και πλέον η «επιστροφή» τους στην πρότερη διαχειριστική κατάσταση δεν θα είναι και η πιο εύκολη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365