Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 48,8% στον γενικό δείκτη τιμών παραγωγού βιομηχανίας

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Τεράστια αύξηση ύψους 48,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) στη βιομηχανία τον Απρίλιο 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.


Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η «εκτίναξη» του κόστους παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:


Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 50,9%, και

την αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 48,1%.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 2,5% τον Απρίλιο 2022 σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2022, έναντι αύξησης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365