Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Φυσικό αέριο: Στα 90 ευρώ η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια

Το μέτρο αφορά σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές

Στα 90 ευρώ θα είναι η οριζόντια επιδότηση στο φυσικό αέριο στα οικιακά τιμολόγια και τα νοικοκυριά, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σχετικά με τις νέες κλιμακωτές επιδοτήσεις.

Συγκεκριμένα για το φυσικό αέριο, η επιδότηση σε οικιακά τιμολόγια και νοικοκυριά θα είναι 90 ευρώ, όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει σε 90 € ανά θερμική MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, και για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, απορροφώντας πάνω από το 50% της αύξησης.


Το μέτρο αφορά σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.


Επιδότηση στο φυσικό αέριο σε Μη Οικιακά Τιμολόγια

Η επιδότηση του Φυσικού Αερίου από την Κυβέρνηση σε όλους τους Εμπορικούς Καταναλωτές και στη Βιομηχανία ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων, για τον Οκτώβριο, θα φτάσει στα 40 € ανά θερμική MWh.


Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική θωράκισης των καταναλωτών από τις εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις του ενεργειακού πολέμου που έχει κηρύξει η Ρωσία στην Ευρώπη.


Για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ενεργειακού πολέμου, τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας και για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας μας εισάγουμε τέλος ύψους 10 ευρών ανά θερμική mwh που θα επιβληθεί στις εταιρείες Ηλεκτροπαραγωγής για τις ποσότητες του Φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.


Τα έσοδα από το ειδικό τέλος θα κατευθύνονται στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης και θα έχουν ως στόχο την:

α) Υποστήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών του φυσικού αερίου

β) Υποστήριξη επενδύσεων σε εναλλακτικά καύσιμα, όπως το βιομεθάνιο και το πράσινο υδρογόνο

γ) Υποστήριξη τροποποιήσεων και επεκτάσεων υποδομής του συστήματος φυσικού αερίου που είναι απαραίτητες για την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου και την ενίσχυση της δυνατότητας εισαγωγών από άλλες πηγές


Οριζόντια επιδότηση 90 €/MWh σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας


Σε γενναία οριζόντια επιδότηση, ύψους 90 € ανά MWh, προχωρά η ΔΕΠΑ Εμπορίας για τον μήνα Οκτώβριο, συνεχίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει σε συνεργασία με την Κυβέρνηση για τη μέγιστη στήριξη των 700.000 οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου απέναντι στο διεθνές ράλι τιμών στην ενέργεια.


Η επιδότηση από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας αφορά στο σύνολο της κατανάλωσης και θα καλύπτει το 50% της αύξησης στην τιμή του φυσικού αερίου για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.


Καθ΄ όλη αυτή την περίοδο της πρωτοφανούς αύξησης στις διεθνείς τιμές ενέργειας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει προχωρήσει σε σημαντικές εκπτώσεις απορροφώντας μεγάλο τμήμα των ανατιμήσεων, για όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου στη χώρα και όχι μόνο για τους άμεσους πελάτες της, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους. Το προηγούμενο κρίσιμο διάστημα, οι εκπτώσεις που έχει προσφέρει σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα 140 εκατ. €.


Η Εταιρεία συνεχίζει να λαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα στήριξης των καταναλωτών, αλλά και της εθνικής οικονομίας.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά:


«Η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει σταθεί δίπλα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις από την αρχή της ενεργειακής κρίσης. Σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, η εταιρεία μας έχει προχωρήσει σε γενναίες και οριζόντιες εκπτώσεις σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, και όχι μόνο στους άμεσους πελάτες μας. Αποστολή μας είναι η διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, όχι μόνο ως προς την επάρκεια αλλά και με τη συνεισφορά προς τους πολίτες. Σε αυτή την κατεύθυνση, λαμβάνουμε κάθε πρωτοβουλία και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους καταναλωτές και την εθνική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365