Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Επίδομα θέρμανσης: Πώς θα λειτουργήσει η επιδότηση στην αντλία - Πόσο θα πληρώνουν οι καταναλωτές το πετρέλαιο

Πόσο θα πληρώνουν οι καταναλωτές το πετρέλαιο

Με το πετρέλαιο θέρμανσης να αναμένεται να έχει τιμή εκκίνησης τα 1,60 ευρώ το λίτρο η παρέμβαση στην αντλία αλλά και το αυξημένο επίδομα θέρμανσης αναμένεται να ρίξουν την τελική τιμή που το προμηθεύονται οι καταναλωτές.


Mε δύο άξονες θα κινηθεί φέτος τον χειμώνα η παρέμβαση της κυβέρνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης που συστήνεται ως το βασικό μέσα για τη θέρμανση των σπιτιών μετά από τις αυξήσεις που υπάρχουν τόσο στο ηλεκτρικό ρεύμα όσο και στο φυσικό αέριο. Περίπου έναν μήνα πριν ανοίξει και επίσημα η περίοδο διάθεση του καυσίμου, φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» οι παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο να φτάνει το πετρέλαιο σε χαμηλότερη τιμή στα σπίτια και τους καταναλωτές.


Το πρωί του Σαββάτου ο Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε πως «ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ είχε ανακοινώσει ότι επίκειται σχέδιο για τη μείωση της τιμής στην αντλία» βάζοντας ξανά στο προσκήνιο την «επιδότηση στην αντλία» ύψους περίπου 0,25 ευρώ, που θα ρίξει σημαντικά την τιμή που αγοράζουν οι καταναλωτές το πετρέλαιο. Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη πρόθεσης, η Μαρία Ζάγκα πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, ανέφερε πως με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για αρχική τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης τα 1,60 ευρώ, σημαίνει πως ο καταναλωτής θα μπορεί να αγοράζει με μία τιμή γύρω στα 1,35 ευρώ.


Η ίδια εκτίμησε πως η φετινή σεζόν διάθεσης του πετρέλαιο θέρμανσης που ανοίγει στις 15 Οκτωβρίου, θα «βρει» το λίτρο να πωλείται περίπου 1,60 με 1,70 ευρώ, τη στιγμή που πέρυσι η αντίστοιχη περίοδος άνοιξε με 1,15-1,17 και εν τέλει έκλεισε με 1,55-1,57. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως με την παρέμβαση στην αντλία το λίτρο θα είναι φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι τον Απρίλιο.


«Όπως ακριβώς χειριστήκαμε την αύξηση στο ρεύμα, βάζοντας έκτακτο φόρο στα κέρδη των εταιρειών παραγωγής, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περίπου 2 δισεκ. στην πηγή που έχουν επιστρέψει στους καταναλωτές ως επιδότηση στους λογαριασμούς, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα υπάρξει παρέμβαση και στα καύσιμα που θα ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους Έλληνες πολίτες μόνους τους σε αυτή την κρίση».


Αυξημένο επίδομα θέρμανσης

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με το επίδομα θέρμανσης στα νοικοκυριά. Οσοι έλαβαν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, θα δουν φέτος περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους καθώς το επίδομα για τους περσινούς δικαιούχους αυξάνεται. Την ίδια ώρα όμως διευρύνεται και ο αριθμός των δικαιούχων, λόγω αύξησης των εισοδηματικών ορίων. Μάλιστα όλοι οι νέοι δικαιούχοι που θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, θα λάβουν διπλάσιο ποσό επιδόματος θέρμανσης. Διπλό επίδομα θα εισπράξουν τόσο τα νοικοκυριά που θα εγκαταλείψουν το κλιματιστικό ή το φυσικό αέριο και θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν το χειμώνα όσο και τα νοικοκυριά που δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365