Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Καταρρέει η αγορά νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη λόγω πολέμου

Η μείωση του όγκου των πωλήσεων οφείλεται στα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας

Κατέρρευσε τον Απρίλιο η αγορά νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πτώση 20 ποσοστιαίων μονάδων.


Σημαντικότατη πτώση 20 ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης η αγορά νέων αυτοκίνήτων τον Απρίλιο.


Η μείωση του όγκου των πωλήσεων οφείλεται στα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Τα εργοστάσια παραγωγής αυτοκίνητων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προμήθεια των ημιαγωγών αλλά και άλλων απαραίτητων εξαρτημάτων όπως τα καλώδια τα οποία σε μεγάλο βαθμό παράγονται στην Ουκρανία.


Με εξαίρεση το έτος της πανδημίας 2020, αυτό ήταν το πιο αδύναμο αποτέλεσμα του Απριλίου όσον αφορά τους όγκους πωλήσεων. Το ρεκόρ που ήταν 684.506 πωλήσεις, πλέον είναι ένας στόχος που δύσκολα θα επιτευχθεί μέχρι να ομαλοποιηθεί η τροφοδοσία των εργοστασίων και να επιλυθούν διάφορα προβλήματα με την ενεργειακή επάρκεια.


Κατά τη διάρκεια του Απριλίου, οι μεγάλες αγορές συνέβαλαν στην αρνητική απόδοση της περιοχής: Ιταλία (-33,0%), Γαλλία (-22,6%), Γερμανία (-21,5%) και Ισπανία (-12,1%).


Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2022, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 14,4% σε ολόκληρη την ΕΕ, φτάνοντας συνολικά τις 2.930.366 μονάδες. Η σημαντική μείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο παρέσυρε περαιτέρω τη σωρευτική απόδοση. Μεταξύ των βασικών αγορών της ΕΕ, η Ιταλία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-26,5%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (-18,6%), την Ισπανία (-11,8%) και τη Γερμανία (-9,0%).


1 σχόλιο:

  1. Όταν οι φωστήρες τής Ευρώπης το παίζουν σκληρή με κυρώσεις στην Ρωσία αυτό είναι επακόλουθο, είναι όμως καί μία άλλη παράμετρος πού η Αμερική ανοίγει κι άλλο μέτωπο με την Κίνα, αυτό μπωρει νά έχει κι άλλα χειρότερα αποτελέσματα γιατί θά μπλέξει τίς χώρες της Ευρώπης σ αυτό με πρόσχημα το ΝΑΤΟ, δηλαδή χέσε ψηλά κι αγνάντευε καί μάζευε ραδίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365