Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη εκπαιδευτικού για παιδική πορνογραφία – Βρέθηκαν ανατριχιαστικά βίντεο και φωτογραφίες

Τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά…

Σάλος στη Θεσσαλονίκη από τη σύλληψη εκπαιδευτικού για παιδική πορνογραφία. Οι αστυνομικοί ξεσκέπασαν την αρρωστημένη δράση του 56χρονου και του πέρασαν χειροπέδες. Τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά…


Ο εκπαιδευτικός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για παιδική πορνογραφία, με την είδηση να αναστατώνει τις τελευταίες ώρες την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο. Ο 56χρονος έκρυβε χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες με ανατριχιαστικό περιεχόμενο, που πλέον έχουν κατασχεθεί. Ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του, από τον εισαγγελέα, για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστωθεί η ακτίνα δράσης του καθηγητή που εργαζόταν σε σχολεία της πόλης.


Εκπαιδευτικός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για κατοχή πλήθους αρχείων που εμπίπτουν στις διατάξεις για παιδική πορνογραφία. Είχε προηγηθεί έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, κατά την οποία εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 56χρονου συλληφθέντα κατασχέθηκαν από σκληρό δίσκο και ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης (usb) συνολικά πάνω από 9.000 αρχεία.


Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα αρχεία περιλαμβάνουν φωτογραφίες και βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο ανηλίκων, νεότερων των 15 ετών.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας, μέσω πληροφοριακών συστημάτων, με παιδιά κάτω των 15 ετών.


Ο 56χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης και παραμένει υπό κράτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365