Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Αναστολή πρωταθλημάτων ίσον τιμωρία των νόμιμων σωματείων

Αναστολή πρωταθλημάτων ίσον τιμωρία των νόμιμων σωματείων

Η αναστολή των πρωταθλημάτων είναι κάτι που συζητιέται έντονα τις τελευταίες μέρες, με την αντιπαράθεση της ΕΠΟ και του Υφυπουργού Αθλητισμού να έχει φθάσει στα ύψη και να υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος χαρακωμάτων με μεγάλα θύματα τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Δυστυχώς μια τέτοια απόφαση όπως είναι η αναστολή των πρωταθλημάτων θα φέρει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στα σωματεία, κυρίως στους παράγοντες, καθώς θα αναγκαστούν να πληρώνουν λειτουργικά έξοδα, προπονητές και παίκτες, που δεν θα αγωνίζονται σε επίσημα παιχνίδια, μετακινήσεις για φιλικά παιχνίδια και άλλα.

Επίσης μια αναστολή των πρωταθλημάτων θα αποτελέσει ουσιαστικά και μια τιμωρία για το 90% των σωματείων, που μπήκαν καλοκαιριάτικα σε μια διαδικασία ολοκλήρωσης εγγραφής στο Μητρώο και θα αναγκαστούν να μην παίξουν ποδόσφαιρο, για τον απλούστατο λόγο μιας μεγάλης κόντρας μεταξύ της Πολιτείας και της ΕΠΟ.

Δεν γίνεται να παίρνονται τέτοιες κακές αποφάσεις για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ουσιαστικά κατά του 90% των ομάδων που έτρεξαν και έγιναν νόμιμα, βάζοντας το χέρι στην τσέπη μέσα στην δίνη των προβλημάτων που περνάει η κοινωνία μας.

Από την στιγμή που δεν έχει ολοκληρώσει την ένταξη του στο Μητρώο μόλις το 10% θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και οι λίγες ομάδες που έμειναν να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια ένταξης στο Μητρώο.

Οποιαδήποτε απόφαση αναστολής των πρωταθλημάτων θα αποτελέσει μια τιμωρία για τα νόμιμα σωματεία, ενώ στην ουσία η κόντρα μεταξύ Υφυπουργού Αθλητισμού και ΕΠΟ θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Συν τοις άλλοις οποιαδήποτε αναστολή θα επιβραδύνει την εξέλιξη των πρωταθλημάτων, κάτι που θα οδηγήσει και πάλι ερασιτέχνες αθλητές να αγωνίζονται εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών την Άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365