Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Έρχονται κίνητρα για όσους κάνουν «στροφή» στο πετρέλαιο

Έρχονται κίνητρα

Μέτρα για την στροφή στο πετρέλαιο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης υπογραμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι είναι τεράστια η αύξηση στο κόστος του ηλεκτρισμού, ενώ σημείωσε ότι το ρεύμα που παράγουμε με φυσικό αέριο κοστίζει 3 με 4 φορές πάνω.


Ο κ. Σκυλακάκης, παραδέχτηκε ότι η «στροφή» στο πετρέλαιο από φυσικό αέριο δεν είναι εύκολο να γίνει, ωστόσο όπως σημείωσε αυτοί που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό, θα υπάρχουν κίνητρα αν έχουν καυστήρες να χρησιμοποιούν καυστήρες.


Ωστόσο, αποκάλυψε ότι για την «στροφή» στο πετρέλαιο θα υπάρχουν κίνητρα και υπογράμμισε πως ενδέχεται να υπάρξει μεγαλύτερη επιδότηση στο πετρέλαιο αν αποτελέσει το κύριο μέσο θέρμανσης.


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμα ότι αναμένεται διεθνής ύφεση, ωστόσο όπως είπε η ελληνική οικονομία θα αποφύγει την ύφεση, αλλά θα μειωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης. Τόνισε πάντως, πως στην κυβέρνηση δεν προβλέπουν ότι θα πάμε σε χειμώνα με «τρελές» τιμές καυσίμων. «Το κλειδί στον επόμενο χειμώνα λέγεται φυσικό αέριο».


Σχετικά με τις επιχειρήσεις ανέφερε ότι ενεργειακό κόστος επηρεάζει και αυτές. «Το ενεργειακό κόστος μπαίνει σε κάθε επιχείρηση. Η πίεση στα εισαγόμενα είναι υπαρκτός. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για το χειρότερο», ή εκμεταλλεύονται την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις.


Επίσης, αποκάλυψε ότι επιδόματα που θα καταργηθούν λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών θα επανεξεταστούν, ενώ επισήμανε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365