Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Χαμός με τη δήλωση Πέτσα: «Όποιο νοικοκυριό δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» - Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει»
Την έκρηξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η δήλωση του Στέλιου Πέτσα, αναφορικά με όσους αρνούνται να πληρώσουν την αλλαγή της εγκατάστασης του φυσικού αερίου σε πετρέλαιο, το οποίο θα δίνει διπλό επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους.

«Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας, μεταξύ άλλων, στον Αντ1 για το κόστος της αλλαγής της εγκατάστασης του φυσικού αερίου σε πετρέλαιο, το οποίο θα δίνει διπλό επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους.


Με αυτό τον τρόπο ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν για την εγκατάσταση, προκειμένου να μειώσουν το κόστος για τη θέρμανση. Μάλιστα, σημείωσε ότι «είναι λαϊκισμός, όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Έχει αυξηθεί 1200% η τιμή του φυσικού αερίου».


Ηλιόπουλος: «Σοκαριστική δήλωση που αποκαλύπτει το δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα»


Η δήλωση αυτή δεν πέρασε στα «ψιλά», αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε αμέσως ανακοίνωση μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, Νάσου Ηλιόπουλου. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει.


Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.


Η δήλωση του κ. Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών.


Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο «ας φάνε παντεσπάνι». Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες», σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.


Πέτσας: Διαστρέβλωσαν τη φράση μου


Με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που απομονώνει μια φράση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε σημερινή του συνέντευξη, για την προσαρμοστικότητα που έχει δείξει διαχρονικά ο άνθρωπος, ο κ. Πέτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


«Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.


Σε κάθε περίπτωση, η αποσπασματική προβολή της φράσης μου διαστρεβλώνει την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.


Επομένως σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Για όνομα του Θεού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365