Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Gov.gr wallet: Μετά την ταυτότητα και το δίπλωμα έρχεται το ΚΤΕΟ και η άδεια οδήγησης στο κινητό μας

Το ψηφιακό πορτοφόλι θα τεθεί σε πλήρη ισχύ από 1η Οκτώβρη

Σε ισχύ έχει τεθεί το ψηφιακό πορτοφόλι της εφαρμογής του gov.gr wallet, που μας επιτρέπει να έχουμε στο κινητό μας την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης. Σύντομα αναμένεται να προστεθούν στην εφαρμογή και άλλα στοιχεία, όπως η άδεια κυκλοφορίας και το ΚΤΕΟ.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης βρίσκονται στα χέρια μας, σε ψηφιακή μορφή μέσω της εφαρμογής wallet του gov.gr.


Το ψηφιακό πορτοφόλι θα τεθεί σε πλήρη ισχύ από 1η Οκτώβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προστεθούν και άλλα χρήσιμα στοιχεία, όπως η άδεια κυκλοφορίας και το ΚΤΕΟ.


Συνοπτικά, στο ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ:


Είναι διαθέσιμα η Αστυνομική Ταυτότητα, το Δίπλωμα οδήγησης και η Ψηφιακή Υπογραφή (υπεύθυνων δηλώσεων, εξουσιοδοτήσεων, ιδιωτικών συμφωνητικών).


Θα προστεθούν οι εξής πληροφορίες: 


Τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας

Το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ)

Τα στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας & η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου

Η Διαδικασία


1) Κατεβάζουμε την εφαρμογή Gov.gr Wallet


2) Ταυτοποίηση μέσω των κωδικών TaxisNet ή web banking


3) Επιβεβαίωση αριθμού κινητού τηλεφώνου


4) Σε άυλη μορφή: Ταυτότητα & Δίπλωμα οδήγησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365