Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Nord Stream: Βρέθηκε και τέταρτη διαρροή στους αγωγούς

Εντοπίστηκε και τέταρτη εστία διαρροής!
Δεν έχει τέλος το θρίλερ που εδώ και μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βαλτική Θάλασσα. Μετά τις τρεις, σχεδόν ταυτόχρονες, ζημιές στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου του Nord Stream, εντοπίστηκε και τέταρτη εστία διαρροής! 


Λίγο αφού η Δανία εκτίμησε πως σχεδόν το μισό φυσικό αέριο από τον Nord Stream έχει διαρρεύει και πως έως την Κυριακή ενδεχομένως οι αγωγοί να έχουν αδειάσει, ήρθε η είδηση ότι πριν από μερικές μέρες είχε εντοπιστεί και νέα διαρροή! 


Την είδηση φέρνει στο φως η εφημερίδα Svenska Dagbladet, επικαλούμενη δηλώσεις του εκπροσώπου του λιμενικού της Σουηδίας. Σύμφωνα με αυτόν, πριν από μερικές μέρες είχε εντοπιστεί τέταρτη διαρροή αερίου στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream που έχουν υποστεί ζημιές. 


«Δύο από αυτές τις τέσσερις (σ.σ. διαρροές) βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας», επεσήμανε η Τζένι Λάρσον.


Οι δύο άλλες εντοπίζονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας.


Η ΕΕ υποπτεύεται ότι οι διαρροές οφείλονται σε δολιοφθορά στους υποθαλάσσιους αυτούς αγωγούς που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη και έχει προειδοποιήσει ότι θα δώσει «σθεναρή» απάντηση σε οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365