Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Power Pass: Τι ισχύει για όσους δεν πληρώθηκαν, ποιοι «μένουν εκτός»

Αναλυτικά η απόφαση

Όσοι δεν είδαν χρήματα για το Power Pass χθες δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς οι πληρωμές θα συνεχιστούν κανονικά και αυτή την εβδομάδα και η πίστωση εξαρτάται από το πιστωτικό ίδρυμα. Η επιδότηση αφορά λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022.

Με επίσημη απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια προχωρά από χθες η έγκριση εκκαθάρισης και πληρωμής στους δικαιούχους επιδότησης ρεύματος του Power Pass.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με την σχετική απόφαση εγκρίνονται οι αιτήσεις δικαιούχων (ανά ΑΦΜ) που υποβλήθηκαν, για το Πρόγραμμα: «Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση Λογαριασμών Ηλεκτρικού Ρεύματος Οικιακών Καταναλωτών (power pass)» για την πίστωση της οικονομικής ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό, σύμφωνα με τις συνημμένες λίστες αιτήσεων δικαιούχων.


Ειδικότερα, εγκρίνεται έμβασμα ύψους 5.522.670,41 ευρώ μέσω διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ για την διεκπεραίωση των εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.


Αναλυτικά η απόφαση

Λήψη 6ης απόφασης επί των αιτήσεων των δικαιούχων που υποβλήθηκαν για το πρόγραμμα "έκτακτη οικονομική ενίσχυση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών (power pass)" - E' Κύκλος Εκκαθαρίσεων)


Αποφασίζουμε


Την έγκριση 73.968 αιτήσεων δικαιούχων ανά ΑΦΜ που υποβλήθηκαν για το πρόγραμμα


Την έγκριση εμβάσματος ύψους πέντε εκατομμυρίων πεντακοσίων είκοσι δύο χιλιάδων εξακοσίων εβδομήντα ευρώ και σαράντα λεπτών (5.222.670,41 ευρώ) μέσω διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ για την διεκπεραίωση των εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων


Την έγκριση εμβάσματος ύψους 26.064.927,25 ευρώ μέσω διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ για την διεκπεραίωση των εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ως επιπρόσθετη ενίσχυση σε 792.212 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για το πρόγραμμα "έκτακτη οικονομική ενίσχυση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών (power pass)"


Τι ισχύει για όσους δεν πληρώθηκαν

Σε περίπτωση που δεν ήσασταν μέσα στους τυχερούς που πληρώθηκαν χθες δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η απόφαση εκκαθάρισης εγκρίθηκε μόλις χθες και πλέον είναι θέμα των πιστωτικών ιδρυμάτων για το πότε μπορούν να πιστώσουν τα χρήματα στο λογαριασμό σας το οποίο είναι πλέον θέμα ωρών.


Υπενθυμίζεται οτι η πληρωμή θα αφορά όσους έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος τον Ιούνιο και δεν χρειαζόταν κάποια νέα αίτηση ενώ το ποσό που θα καταβληθεί είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό που πιστώθηκε κατά το Power Pass 1.


Έτσι, όσοι δεν πήραν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο του επιδόματος για το ρεύμα, δεν θα λάβουν ούτε αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει εξάλλου καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών που έγιναν, με αποτέλεσμα ακόμα και καταναλωτές που είναι δικαιούχοι να μην μπορούν να εισπράξουν το Power Pass.


 Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365