Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Κορονοϊός ήταν και πάει: Τέλος πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid σε εστίαση, χωρίς μέτρα και τα σούπερ μάρκετ

Η κυβέρνηση ξεκινά δειλά - δειλά την επιχείρηση «επιστροφή στην κανονικότητα»

Oι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται κανονικά σε χώρους εστίασης και διασκέδασης χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test ενώ τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν χωρίς περιορισμούς.

Η κυβέρνηση ξεκινά δειλά - δειλά την επιχείρηση «επιστροφή στην κανονικότητα», τόσο για την κοινωνία όσο και στα σχολεία, στα οποία θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.


Την εκτίμηση ότι ο κορονοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης και δεν θα χρειαστούμε στο εξής τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εξέφρασε προ ημερών η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Υγείας ο οποίος δήλωσε:


«Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στα πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία» είπε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα».


«Βούλησή μας είναι να μην λάβουμε περισσότερα μέτρα, από αυτά που βλέπουμε σήμερα. Εάν ληφθούν, θα είναι ήπια» κατέληξε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο Θάνος Πλεύρης.


Υπενθυμίζεται οτι πέρσι, η εστίαση και η διασκέδαση ήταν προνόμιο μόνο των εμβολιασμένων, τουλάχιστον στους εσωτερικούς χώρους ενώ οι ανεμβολίαστοι μπορούσαν να καθίσουν μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καφέ εστιατορίων και χώρων διασκέδασης γενικότερα με την επίδειξη αρνητικού rapid test.


Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός ενώ, πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικά σε νοσοκομεία και χώρους όπου διαμένουν ευπαθείς ομάδες, όπως γηροκομεία.


Παράλληλα δεν αναμένεται κανένας περιορισμός στα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ που λειτουργούσαν με χωρητικότητα και ειδικές κάρτες ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος.


2 σχόλια:

  1. Οι αρρωστειες όμως παραμονεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πια κανονικοτητα μιλατε,εχει ψηφηστει απο 1/10 οτι ολα θα ειναι κλειστα στην εστιαση λογο ενεργειακης κρισης.Και με 0.80 την κιλοβατορα? Θα ερθουν κατι 8.000 10.000 € ρευμα στα καφε και θα μπουν λουκετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365