Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Έως και 1.000 ευρώ επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

Με μοντέλο «Αλλάζω Συσκευή» θα «τρέξει» το νέο πρόγραμμα επιδότησης

Νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσίφωνων - που «μοιράζει» από 800 έως 1000 ευρώ - προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Με μοντέλο «Αλλάζω Συσκευή» θα «τρέξει» το νέο πρόγραμμα επιδότησης που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντικατάσταση του παλαιού τύπου ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με σύγχρονους ηλιακούς.


Το νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων θα χρηματοδοτηθεί από το repowerEU, ενώ σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα ξεκινήσει μέχρι τέλος του έτους.


Εάν και εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο ότι οι επιδοτήσεις θα δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια - εισοδηματικά και κοινωνικά - αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.


Υπενθυμίζεται οτι στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, δικαιούχοι ήταν τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μετά το 2005, με ΑΦΜ και κωδικούς Taxisnet και υπέβαλαν φορολογική δήλωση για το 2020.


Κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα (ιδιόκτητη, ενοικιασμένη ή παραχωρημένη) και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.


1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να είναι η επιδότηση για όλους τους πολίτες και όχι όλο για τις ίδιες κατηγορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365