Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

“Πράσινο φως” για πάνω από 1.200 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Έρχεται νομοσχέδιο

«Πράσινο φως» δόθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το Προεδρείο της ΠΟΠ-ΟΤΑ όπου και αποκάλυψε οτι έως τα μέσα Οκτωβρίου  θα κατατεθεί το νομοσχέδιο  για τη Δημοτική Αστυνομία, όπου θα υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις άνω των 1.200 δημοτικών αστυνομικών.


Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε στους συνδικαλιστές ότι αναφορικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά την απόφαση του ΣΤΕ για «ακύρωση της ειδικής εμπειρίας» εξετάζονται διάφοροι τρόποι νομικής αντιμετώπισης και αυτοί θα συνεχίζουν να εργάζονται έως τότε.


Στη συνάντηση τέθηκε όλο το Διεκδικητικό Πλαίσιο, της ΠΟΠ ΟΤΑ που αποφασίστηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστών:


«Δημοτική Αστυνομία ΠΟΠ ΟΤΑ – Ο Υπουργός άκουσε προσεκτικά τα αιτήματά μας τα οποία και τα αναλύσαμε πλήρως.


Στη συνέχεια μας δήλωσε ότι, στηρίζει πολλά από τα Οικονομικά θέματα τα οποία και συνυπογράφει αλλά συγχρόνως μας παρέπεμψε στον Υπουργό Οικονομικών με τον οποίο έχουμε ζητήσει ήδη συνάντηση.


Δεσμεύτηκε ότι, σύντομα θα γίνει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων για τα ΜΑΠ, για να καταλήξουμε σε μία βιώσιμη λύση. Θα μελετήσει την αλλαγή του Νομοθετικού Πλαισίου για τις κρίσεις προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων.


Για τις προσλήψεις μας δήλωσε ότι, φέτος κάλυψε το σύνολο των αιτημάτων για προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και σύντομα θα γίνουν 1.264 προσλήψεις στην Δημοτική Αστυνομία.


Για την βοήθεια στο σπίτι μετά την απόφαση του ΣΤΕ μας ανέλυσε ότι, εξετάζονται διάφοροι τρόποι Νομικής αντιμετώπισης και πάντως αυτοί θα συνεχίζουν να εργάζονται έως τότε.


Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας θα επανέλθουμε με νέα συνάντηση προκειμένου να καταλήξουμε για την πορεία και την επίλυση και των υπολοίπων θεμάτων».


Έρχεται νομοσχέδιο


Με απόφαση του υπουργού Μάκη Βορίδη πρόκειται ως τα μέσα Οκτωβρίου να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, όπου θα υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις άνω των 1.200 δημοτικών αστυνομικών.


Το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, προβλέπει νέες αρμοδιότητες και νέο ρόλο για τους αστυνομικούς, με στόχο να βρίσκονται πιο κοντά στους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης και αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου του συγκεκριμένου σώματος.


Οι διαδικασίες για την πρόσληψη  πάνω από 1.200 ατόμων που θα στελεχώσουν τη Δημοτική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ κατά το παρελθόν το προσωπικό αυτό εξαιρούνταν από τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, και η πρόσληψη γινόταν με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06.


Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων για τους δημοτικούς αστυνόμους από 1.200 σε 1.700 (κατά μέγιστο όριο) ενώ μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται και η σχετική προκήρυξη στον ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365