Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Το 13% του εισοδήματος των Ελλήνων ξοδεύεται σε καύσιμα

Μελέτη
Οι οδηγοί στην Ελλάδα πληρώνουν τα καύσιμα ακριβότερα από όλους στην Ευρώπη, δαπανώντας συνολικά σε αυτά το 13% του ετήσιου εισοδήματός τους.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του Confused.com για το 3ο τρίμηνο του 2022, οι οδηγοί στη χώρα μας ξοδεύουν κατά μέσο όρο το 13,13% του ετήσιου εισοδήματός τους σε καύσιμα κάθε χρόνο.


Η μελέτη αποκαλύπτει τις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι οδηγοί ξοδεύουν το υψηλότερο ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους σε καύσιμα, κάτι που υπολογίστηκε αναλύοντας επίσημα στοιχεία για το μέσο ετήσιο εισόδημα κάθε χώρας σε σύγκριση με τη μέση κατανάλωση καυσίμου και τις τιμές καυσίμων ανά λίτρο.


Η τιμή ανά λίτρο καυσίμου στην Ελλάδα (2,40€) είναι η τρίτη υψηλότερη στην Ευρώπη. Μόνο στη Φινλανδία (2,53 € ανά λίτρο) και την Ολλανδία (2,48 € ανά λίτρο) είναι ακριβότερα τα καύσιμα.


Η ετήσια δαπάνη των Ελλήνων οδηγών για καύσιμα είναι 1.153,26 ευρώ. Ακολουθεί η Πορτογαλία, με τους οδηγούς να δαπανούν σχεδόν το ένα δέκατο (9,79%) του εισοδήματός τους σε καύσιμα ετησίως.


Οι οδηγοί στο Λουξεμβούργο ξοδεύουν το λιγότερο εισόδημα σε καύσιμα, καθώς δαπανάται μόνο το 3,76% του ετήσιου εισοδήματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365