Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Επίδομα θέρμανσης: Αλλάζουν τα περιουσιακά κριτήρια, αυξάνονται τα ποσά - Ποιοι θα λάβουν έως 1600 ευρώ

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει υπουργική απόφαση

Αλλαγές στα κριτήρια αλλά και στο ανώτατο όριο επιδόματος θέρμανσης που θα εισπράξουν οι δικαιούχοι φέρνει η αδιάκοπη κούρσα των τιμών στην ενέργεια.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει υπουργική απόφαση με την οποία το επίδομα θα κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ (από 700 που ήταν ο αρχικός υπολογισμός) στέλνοντας έτσι στα 1.600 ευρώ το επίδομα θέρμανσης για όσους φέτος χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά πετρέλαιο θέρμανσης και ως εκ τούτου εισπράξουν διπλό επίδομα.


Αλλαγές θα υπάρξουν και στα περιουσιακά κριτήρια, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «πειράξει» το κριτήριο για τον άγαμο να αυξάνεται από 180.000 σε 200.000 ευρώ.


Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια, θα «τρέχουν» με δυο ταχύτητες καθώς για τους νέους δικαιούχους, χωρίς αύξηση παραμένουν στα περσινά επίπεδα των 14.000 ευρώ για τον άγαμο και των 20.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.


Για τους παλαιούς δικαιούχους το εισοδηματικό όριο αυξάνεται αντίστοιχα σε 16.000 και 24.000 ευρώ. Στα καύσιμα που επιδοτούνται προστίθεται και η η μπλε κηροζίνη η οποία χρησιμοποιείται σε σόμπες.


Για το πετρέλαιο θέρμανσης η επιδότηση στην αντλία από τον κρατικό προϋπολογισμό παραμένει στο επίπεδο των 25 λεπτών (20 λεπτά συν ΦΠΑ) , χωρίς αλλαγή επί του παρόντος έως το τέλος του έτους, με δυνατότητα προσαρμογής ή επέκτασης σε συνάρτηση με τις εξελίξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365