Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα: Καλό… Νοέμβρη με «συζήτηση επί του Μητρώου» στην ημερήσια διάταξη της Γ.Σ. της 2/11

Στο εικοσαήμερο που μεσολαβεί, θα δείξει προς τα πού βαδίζουν τα πράγματα

Θεωρητικά, η απόφαση για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, σύμφωνα με τις προτάσεις και τα «θέλω» των παραγόντων και των σωματείων, είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη. 


Σύμφωνα όμως με τα… γραπτά και τις καταστατικές διαδικασίες, και μόνο ότι ανακοινώθηκε και επίσημα η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, στις 2 Νοεμβρίου, με τη «συζήτηση επί του Μητρώου» στην ημερήσια διάταξή της, αυτόματα και σε πολύ μεγάλο βαθμό, προδιαγράφει την απόφαση της Πέμπτης και την ουσιαστική διατήρηση της ισχύουσας απόφασης περί αναστολής.

Με άλλα λόγια, η πολύ ισχυρή αντίδραση εμπρός στην ιδέα της εκκίνησης των πρωταθλημάτων, χωρίς να έχουν αρθεί πλήρως οι διατάξεις του επίμαχου Νόμου, φαίνεται ότι για την ώρα υπερισχύει, παραπέμποντας το θέμα στην κρίση των Ενώσεων-μελών της Ομοσπονδίας. Στο εικοσαήμερο που μεσολαβεί, θα δείξει προς τα πού βαδίζουν τα πράγματα. Η Εκτελεστική Επιτροπή, έκανε χθες μια κίνηση τακτικής, με την επιστολή προς τον Υπουργό Επικρατείας, ενώ παράλληλα τρέχει τις λεπτομέρειες ενός σχεδιασμού επανεκκίνησης, αν και εφόσον συντρέξουν οι συνθήκες, με την πρόταση του Παναγιώτη Διακοφώτη πάνω στο τραπέζι, να ξεκινήσουν σε πρώτη φάση τα μεγάλα πρωταθλήματα της κάθε Ένωσης, εφόσον εκει δεν υπάρχει πρόβλημα όπως στα πιο μικρά.

Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στις μικρότερες κατηγορίες, η ΕΠΟ θα πρέπει να λάβει θεσμικές αποφάσεις ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα Πανδραμαϊκού, αλλά και ότι η Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω (επάνω σε αυτό συμφώνησε η μεγάλη πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής), ο χρόνος που κερδίζεται είναι πολύτιμος.

Βέβαια, όλο αυτό, το πληρώνουν οι ερασιτεχνικές ομάδες, οι οποίες έχουν κάνει τον σχεδιασμό τους και περιμένουν να ξεκινήσουν, χωρίς να γνωρίζουν πότε. Γι’ αυτό και όλοι ομονόησαν χθες το πρωί ότι θα πρωταθλήματα πρέπει να ξεκινήσουν. Από την άλλη πλευρά όμως, θα πρέπει να ληφθούν και ενιαίες αποφάσεις, με βάση τις οποίες η κάθε ΕΠΣ θα λειτουργήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες μέρες, πολλοί πρόεδροι ΕΠΣ, αναζητούν τρόπους για το πώς θα διαχειριστούν τις ομάδες οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα βάσει Νόμου να αγωνιστούν. 


Πηγή: ilia.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365