Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Επιταγή ακρίβειας: Οι 2+1 πληρωμές μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων

Η επίσημη ημερομηνία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή

Πολλοί είναι οι δικαιούχοι που περιμένουν την πληρωμή για την επιταγή ακρίβειας. Η επίσημη ημερομηνία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όμως σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να πληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα και περίπου στις 20 Δεκεμβρίου, όπως και οι συντάξεις Ιανουαρίου.


Χιλιάδες είναι οι δικαιούχοι που περιμένουν την επιταγή ακρίβειας ενόψει των Χριστουγέννων.


Η οδηγία της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, συγκεκριμένα η εντολή που έχει δοθεί είναι πώς όλες οι πληρωμές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστον δύο - τρεις μέρες πριν από τις Άγιες Ημέρες και τα Χριστούγεννα.


Οι ομάδες δικαιούχων είναι: οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η έξτρα δόση του επιδόματος παιδιού και τα ΑμεΑ.



Ορισμένοι από τους δικαιούχους όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι ανήκουν στον ΕΦΚΑ και άλλοι, όπως για παράδειγμα οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ανήκουν στον ΟΠΕΚΑ.


Συνεπώς τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ άλλα και ο ΕΦΚΑ θα πληρώσουν σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες, πρόθεση όμως και για τις δύο πληρωμές είναι να γίνουν πριν από τα Χριστούγεννα.


Πιο αναλυτικά, παρότι είχε εννοηθεί ότι μπορεί και να πληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, έδωσε την επικρατέστερη ημερομηνία.


«Όλα τα επιδόματα μέχρι το 2019 έμπαιναν στους λογαριασμού κάθε μήνα σε διαφορετική ημέρα. Τώρα, τα δίνουμε την τελευταία εργάσιμη του μήνα.


Αυτή η έξτρα ενίσχυση θα δοθεί πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, γύρω στις 20 Δεκεμβρίου».


Πριν τα Χριστούγεννα και οι συντάξεις Ιανουαρίου 2023


Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου 2023 θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα το διάστημα 20 με 23 Δεκεμβρίου 2022 όπως έγινε και πέρσι.


Tο επικρατέστερο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων είναι:


Στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2022 ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365