Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Αύξηση μεταναστευτικών ροών κατά 22%

Οι μεταναστευτικές ροές αυξήθηκαν κατά 22%
Οι μεταναστευτικές ροές αυξήθηκαν κατά 22% το 2021,σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του οργανισμού που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Έπειτα από το 2020, όταν σημειώθηκε μείωση ρεκόρ των μεταναστευτικών ροών λόγω της πανδημίας covid-19, «η μετανάστευση προς τις χώρες του ΟΟΣΑ σημείωσε άνοδο 22% το 2021», με 4,8 εκατομμύρια εισόδους, επεσήμανε ο οργανισμός.


Η αντιστροφή της τάσης «οφείλεται στη μεγάλη ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, στο άνοιγμα των συνόρων, στην αύξηση των αναγκών σε εργατικά χέρια και στην επανέκδοση θεωρήσεων εισόδου», εκτίμησε ο διευθυντής απασχόλησης, εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Στέφανο Σκαρπέτα.


Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί το 2022, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, προέβλεψε ο ΟΟΣΑ.


Το ποσοστό των μεταναστευτικών ροών το 2021 πλησίασε αυτό που είχε καταγραφόταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας: από το 2017 ως το 2019, 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι κατά μέσο όρο εισέρχονταν κάθε χρόνο στις χώρες του ΟΟΣΑ.


Πέρυσι οι ΗΠΑ παρέμειναν στην πρώτη θέση, υποδεχόμενες 834.000 ανθρώπους, 43% περισσότερους σε σχέση με το 2020.


Σε όλες τις χώρες τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των εργατών μεταναστών, κατά 45%, φτάνοντας στον υψηλότερο αριθμό τους εδώ και μία δεκαετία.


Επτά μετανάστες στους δέκα (69,4%) είχαν εργασία το 2021, αύξηση μόνο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το επίπεδο πριν την υγειονομική κρίση, επεσήμανε ο ΟΟΣΑ.


Η μεγάλη αύξηση των μεταναστών εαργατών συνέπεσε με την αύξηση των αναγκών σε εργατικά χέρια, κυρίως στον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό, τον μεταποιητικό τομέα και την παροχή υπηρεσιών.


Οι αφίξεις εποχικών εργατών αυξήθηκαν κατά 18% σε όλες τις χώρες, με τη Βρετανία και τη Γαλλία να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, με ποσοστά 311% και 160% αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365