Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Νέες αυξήσεις φωτιά στα διόδια: Επιβάρυνση που ίσως φτάσει και τα 2,5 ευρώ ανά διέλευση

Οι ανατιμήσεις εφόσον ενεργοποιηθούν θα ξεκινήσουν από τα 20 λεπτά, μέχρι και άνω των 2,5 ευρώ

Ορατό είναι το ενδεχόμενο από το 2023 θα δούμε σημαντικές αυξήσεις στα διόδια όλης της χώρας. Μέχρι τώρα, οι τιμολογιακές αναπροσαρμογές ήταν περιορισμένες ακόμα και με αρνητικές μεταβολές λόγω χαμηλού πληθωρισμού. 


Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες που έχει επιδεινωθεί το οικονομικό περιβάλλον και ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει σε υψηλά επίπεδα, το υπουργείο Μεταφορών για πρώτη φορά είναι αντιμέτωπο με γενναίες αναπροσαρμογές.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι έχει ξεκινήσει η σχετική ζύμωση με τις εταιρείες παραχώρησης, με το υπουργείο να επιδιώκει οι εταιρείες να απορροφήσουν μέρος των αυξήσεων προκειμένου να μην φτάσουν μεγάλες ανατιμήσεις διοδίων στους χρήστες.


Αυτό σημαίνει ότι αν οι εταιρείες έχουν περιθώριο αναπροσαρμογών από τις αρχές του χρόνου για τα διόδια, στόχος είναι να αναπροσαρμοστούν κάτω από τα επίπεδα του πληθωρισμού.


Οι ανατιμήσεις εφόσον ενεργοποιηθούν θα ξεκινήσουν από τα 20 λεπτά, μέχρι και άνω των 2,5 ευρώ για τις μεγάλες κατηγορίες, αυτές των φορτηγών. Για παράδειγμα, η τιμή διοδίου στην Ολυμπία Οδό για τα ΙΧ στο σταθμό Ελευσίνας είναι σήμερα 2,10 ευρώ, αν εφαρμοστεί η αύξηση 10% θα πάει 2,31 ευρώ, ενώ για τα φορτηγά θα πάει 8,36 ευρώ από 7,60 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365