Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Φωκίδα: Πατέρας ενός παιδιού ο 40χρονος που καταπλακώθηκε από βράχο και πέθανε σε στοά μεταλλείου (ΦΩΤΟ)

Η γυναίκα του επίσης δούλευε στην εταιρία και είχε παραιτηθεί πρόσφατα

Πατέρας ενός κοριτσιού, μόλις ενός έτους, είναι ο άτυχος 40χρονος Κωνσταντίνος Αργύρης, που βρήκε φρικτό θάνατο από πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας-‘Αμφισσας.


Σύμφωνα με τους συναδέλφους του που μίλησαν στο protothema.gr, ο 40χρονος ο Κωνσταντίνος Αργύρης είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και μετά από πολύχρονη επαγγελματική πορεία, εργαζόταν στον τομέα υπόγειας εκμετάλλευσης βωξίτη.


Όπως εξήγησε ένας συνάδελφος του άτυχου 40χρονου εργαζόμενου: «Στην συγκεκριμένη δουλειά ο Κωνσταντίνος ήταν πάνω από 10 χρόνια και στην εταιρία αυτή από το 2005. Η γυναίκα του επίσης δούλευε στην εταιρία και είχε παραιτηθεί πρόσφατα. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το καλοκαίρι και είχαν αποκτήσει και ένα παιδάκι κοντά ενός έτους. Τι συνέβη την ώρα της πτώσης κανένας δεν γνωρίζει. Δυστυχώς χάσαμε ένα πολύτιμο συνάδελφο».


Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος 40χρονος μηχανοδηγός της εταιρίας μπήκε μόνος στη στοά με ένα αγροτικό όχημα, με σκοπό να πραγματοποιήσει έλεγχο, όταν έπεσε ο βράχος που του στοίχζισε τη ζωή.


Σχετικά με το ατύχημα κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά πώς συνέβη. «Το θέμα είναι ότι η πτώση του βράχου πραγματοποιήθηκε στο ασφαλέστερο σημείο της στοάς γι’ αυτό την λέμε στοά βάσης. Προφανώς, υπήρχε πρόβλημα και την ώρα που πέρασε με το 4Χ4, έπεσε και τον πλάκωσε. Αυτή η στοά μπορεί να είχε δημιουργηθεί πριν 30 χρόνια μιλάμε για την κεντρική που οδηγεί στον βωξίτη. Δυστυχώς, δεν υπάρχει έλεγχος από την επιθεώρηση μεταλλείων. Εμείς τα φωνάζουμε, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Πέρσι ήρθαν κάποια στιγμή μετά από πιέσεις δικές μας».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365