Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Σεπόλια: Το προφίλ του 53χρονου - Ψάλτης, φιλόζωος, φιλάνθρωπος και κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου

Υπεράνω πάσης υποψίας

Ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη, ήταν υπεράνω πάσης υποψίας, όπως λένε άνθρωποι από τα Σεπόλια, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Οικογενειάρχης, ψάλτης, καλός χριστιανός, φιλόζωος, φιλάνθρωπος, πολιτευόμενος και πολυφωτογραφημένος με πολιτικούς, ηθοποιούς και ιερείς.


Ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη στα Σεπόλια εμφανίζεται ως θεοσεβούμενος οικογενειάρχης και πολύ δραστήριος στα κοινά. Μάλιστα, εμφανίζεται σε βίντεο να κρατά στα χέρια του τον ξύλινο σταυρό και να τον περιφέρει στην Εκκλησία. Είναι ο ίδιος άνδρας που επί μήνες κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη «ψαρεύοντας» πελάτες έναντι 50 έως 70 ευρώ. Σήμερα, ο 53χρονος, που αρνείται όλες τις κατηγορίες, πέρασε το κατώφλι του ανακριτή με σκυμμένο το κεφάλι και κουκούλα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (12/10).


Η μητέρα της 12χρονης, πάντως, μιλώντας στο Live News στο MEGA, τονίζει: «Προσπαθώ να στηρίξω την κόρη μου και τα υπόλοιπα παιδιά μου. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έχει υποστεί το παιδί από τον κατηγορούμενο. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ανήλικο παιδί, το οποίο πρέπει να συνεχίσει τη ζωή του».


Σεπόλια: Ποιος είναι ο 53χρονος που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε τη 12χρονη

Ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη για 50 έως 70 ευρώ, ήταν υπεράνω πάσης υποψίας, όπως λένε άνθρωποι από τα Σεπόλια, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Οικογενειάρχης, ψάλτης, καλός χριστιανός, φιλόζωος, φιλάνθρωπος, πολιτευόμενος και πολυφωτογραφημένος με πολιτικούς, ηθοποιούς και ιερείς. Μέλος της Νέας Δημοκρατίας που διαγράφηκε μόλις αποκαλύφθηκε η φρίκη που φέρεται να έζησε για μήνες στα χέρια του η 12χρονη, όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Πράγματι, ο συγκεκριμένος έχει διατελέσει μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι σε αναστολή ήδη. Είναι αυτονόητα πράγματα αυτά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Ενας άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας, τον οποίο, όμως, είχαν δει αρκετοί στα Σεπόλια να είναι αρκετά διαχυτικός με τη 12χρονη. «Τη χάιδευε και την είχε αγκαλιά στα πόδια», καταγγέλλουν άνθρωποι που μένουν κοντά στο κατάστημα του 53χρονου στα Σεπόλια. Μάλιστα, όλοι απορούσαν πως ο 53χρονος κατάφερε από ένα μικρό κατάστημα να κάνει αγαθοεργίες, φιλανθρωπίες και προεκλογικές συγκεντρώσεις στο σπίτι του. «Είχε πολύ καλές φιλίες και διασυνδέσεις κι όταν κάνει ένας άνθρωπος φιλανθρωπίες, δωρεές, βοηθάει, όλα αυτά από πού τα έβγαζε, από το μίνι μάρκετ;», διερωτώνται οι γείτονές του στα Σεπόλια.


Το χρονικό του εφιάλτη της 12χρονης στα Σεπόλια

Ο εφιάλτης για τη 12χρονη άρχισε όταν τον περασμένο Απρίλιο βοηθούσε στην επιχείρηση του 53χρονου για να βγάλει ένα χαρτζιλίκι, που είχε μεγάλη ανάγκη η πολύτεκνη οικογένειά της που έχει συνολικά 8 παιδιά. Σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης, ο 53χρονος με την απειλή όπλου τη βίαζε συστηματικά στο μίνι μάρκετ που διατηρεί στα Σεπόλια. Οταν δεν ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του, την εξέδιδε σε άλλους δράστες έναντι αδράς αμοιβής, με την ίδια να έχει μιλήσει στους αστυνομικούς για τουλάχιστον 10 άνδρες που την κακοποίησαν σεξουαλικά. «Με πήγαιναν σε δωμάτια και στα αυτοκίνητά τους. Δεν ξέρω πού ακριβώς βρισκόμασταν», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, η 12χρονη στους αστυνομικούς.


Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα «ραντεβού» κλείνονταν έξω από το μετρό έναντι 50 έως 70 ευρώ με «πελάτες» που ο ίδιος «ψάρευε» από τα social media. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ο 53χρονος ερευνάται ότι ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τουλάχιστον 213 υποψήφιους «πελάτες», με κάποιους εξ αυτών να φεύγουν από το σημείο όταν αντιλαμβάνονταν την ηλικία της ανήλικης.


Μέσα σε δεκάδες ψεύτικα προφίλ στα social media ο 53χρονος κατηγορείται ότι «ψάρευε» τους υποψήφιους πελάτες (από 30 έως 50 ετών). «Αυτός που πηγαίνει με ένα 12χρονο "ψαρεύει" κι άλλα. Αρα, μπορεί και κάποια άλλα κοριτσάκια να τους αναγνωρίσουν όλους αυτούς», ανέφερε ο Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο Live News. Οπως αναφέρουν μάλιστα οι πληροφορίες της εκπομπής, μία ακόμη ανήλικη σκοπεύει να καταγγείλει τον 53χρονο κατηγορούμενο, καθώς υποστηρίζει ότι εκείνος είχε προσπαθήσει να την παρενοχλήσει κατά το παρελθόν.


Ο εφιάλτης για τη 12χρονη αποκαλύφθηκε όταν εκείνη βρισκόταν σε σπίτι συγγενικού της προσώπου και εντοπίστηκε να ασχολείται διαρκώς με το κινητό της τηλέφωνο. Η μητέρα της αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει και έκανε καταγγελία στους αστυνομικούς. «Εγώ θα τον σκοτώσω, αν βγει ελεύθερος εγώ θα τον θάψω», λέει η μητέρα της 12χρονης, μιλώντας στην εκπομπή T-Live στον Alpha.


Μαρίνα Πατούλη για 53χρονο: «Δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος»

Ο 53χρονος εμφανιζόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ένα άτομο με έντονη πολιτική δράση και υψηλές διασυνδέσεις. Στο προφίλ του στο Facebook έχει αναρτήσει μάλιστα φωτογραφίες με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος σε βίντεο ακούγεται να χαρακτηρίζει τον 53χρονο «καλό παιδί» και «καλό οικογενειάρχη». Η Μαρίνα Πατούλη μίλησε στο T-live για τη γνωριμία της με τον 53χρονο. «Εγώ τον είχα δει μία δύο φορές, κάποιες φορές που ερχόταν σε κάποιες πολιτικές συγκεντρώσεις, κ.λπ. Φωτογραφιζόταν! Πιεστικός κ.λπ. Δεν μπορούσα όμως να φανταστώ το μέγεθος. Το μέγεθος είναι συγκλονιστικό. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι αμείλικτη! Είμαστε όλοι γονείς», ανέφερε αρχικά η Μαρίνα Πατούλη, για να προσθέσει: «Συγκλονίζομαι, και τελικά πρέπει να προσέχουμε τα παιδιά μας, τις παρέες που κάνουν, να είμαστε δίπλα τους, γιατί ο κόσμος έχει γίνει πολύ επικίνδυνος».


Κώστας Πρέκας: Η γνωριμία του με τον 53χρονο

Ο Κώστας Πρέκας, μιλώντας στο T-Live, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις αποκαλύψεις της υπόθεσης του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης, λέγοντας ότι «έχω πέσει από τα σύννεφα». Μάλιστα, ο ηθοποιός γνωρίζει τον 53χρονο εδώ και τέσσερα χρόνια. «Από το θέατρο "Αυλαία" που είχε το μπαρ κάτω, είναι περίπου τέσσερα χρόνια. Όλος ο κόσμος τον γνώριζε. Βοήθαγε το θέατρο, δεν φανταζόμουν ποτέ ούτε εγώ ούτε όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι ηθοποιοί, η Αννα Φόνσου, ο ένας, ο άλλος… Πολλές προσωπικότητες γνώριζε», ανέφερε αρχικά ο Κώστας Πρέκας και συμπλήρωσε: «Έχουμε πέσει απ’ τα σύννεφα! Δεν μπορώ να το δεχτώ, είναι ασύλληπτο! Παρασύρει κάποιους ανθρώπους, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που του έκαναν παρέα και του έκαναν 1.002 καλά». Μάλιστα, τόνισε: «Παρασύρει στον όλεθρο όλους αυτούς τους ανθρώπους! Έχει εκθέσει ανθρώπους, προσωπικότητες που εργάζονται… Φρίκη είναι αυτή δηλαδή. Που μπορεί να φτάσει η κοινωνία, μπορείς να μου πεις;» κατέληξε ο Κώστας Πρέκας.


Χάρης Ρώμας: «Είναι τέρας και σάτυρος»

«Ολοι όσοι έχουμε φωτογραφηθεί με αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος - όπως αποδεικνύεται - δεν είναι "άνθρωπος" αλλά είναι τέρας. Είναι ένας σάτυρος», ανέφερε ο Χάρης Ρώμας, μιλώντας στο Live News του MEGA και πρόσθεσε: «Βλέπω ότι έχουμε εμπλακεί όλοι και πρέπει να εξηγήσουμε τι συμβαίνει. Ανθρωποι γίνονται αυτοκόλλητοι με κάποιο τρόπο. Καλλιτέχνες και πολιτικοί απευθύνονται στον κόσμο, ούτως ώστε όταν ο ίδιος σε θαυμάζει, έρχεται να φωτογραφηθεί. Δεν είναι φίλος μου ο 53χρονος.


Ηρθε σε ένα μαγαζί και πλήρωσε. Τον πρωτοσυνάντησα σε εκκλησία ως ψάλτη και μου είπε πόσο με θαυμάζει. Η Αννα Φόνσου έχει φωτογραφηθεί μαζί του. Δεν είναι φίλος μας, υπάρχουν άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται "φίλοι"», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Ρώμας.


Σεπόλια: «Θα σοκαριστούμε από το ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση»

Για μια υπόθεση που θα απασχολεί για καιρό τα φώτα της δημοσιότητας έκανε λόγο, μιλώντας στο Live News, η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, αναφερόμενη στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια. «Για όλα θα βρεθούν απαντήσεις. Έχω να πω ότι η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία που θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι θα μας σοκάρουν ολοένα και περισσότερο για το ποιοι εμπλέκονται».


Η κυρία Ιωάννου μίλησε για ένα μεγαλύτερο κύκλωμα πίσω από τον 53χρονο. «Η εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν ήταν το blindchat.gr που είναι ανώνυμη πλατφόρμα στην οποία ανταλλάσσεις πληροφορίες χωρίς να ξέρεις ποιος βρίσκεται από πίσω. Θα έπαιρνε ο φερόμενος ως δράστης τέτοια ευθύνη ώστε να στέλνει υλικό χωρίς να ξέρει ποιος είναι από πίσω; Γινόταν μόνο εκεί η ανταλλαγή ή και μιλημένα σε ανθρώπους που γνώριζε», αναρωτήθηκε η κ. Ιωάννου, τονίζοντας ότι θα δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. «Τα πάντα μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες από τις διωκτικές Αρχές και θα δούμε όλες τις διαδρομές και τις συνδιαλλαγές που υπήρχαν».

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365