Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Σε «άπειρα» σχέδια κυκλοφορούν στο διαδίκτυο οι κρυφές κάμερες (BINTEO)

Η εγκατάσταση των κρυφών καμερών σε δωμάτια απαγορεύεται δια ροπάλου

Μετά την σοκαριστική αποκάλυψη, πώς ξενοδόχος στην Χαλκιδική είχε κρυφές κάμερες στα δωμάτια και παρακολουθούσε ζευγάρια, ήρθαν στο «φως» τα άπειρα κυριολεκτικά σχέδια όπου κρύβονται κάμερες που κανείς δεν τις καταλαβαίνει.

Η εγκατάσταση των κρυφών καμερών σε δωμάτια απαγορεύεται δια ροπάλου σε επαγγελματικούς χώρους αλλά διατίθενται σε πληθώρα στο διαδίκτυο για ιδιωτική χρήση.


«Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις τα πάντα. Σε στυλό, σε ρολόι, σε φωτιστικό οροφής παντού. Αλλά όχι για επαγγελματική χρήση», λέει ο Χρήστος Βαΐζος, ιδιοκτήτης συστημάτων ασφαλείας.


Οι κρυφές κάμερες μπορούν να έχουν τη μορφή οποιουδήποτε αντικειμένου, που ενίοτε το μάτι του ειδικού είναι αδύνατον να τις εντοπίσει.


Τοποθετούνται εύκολα, ενώ οι τιμές τους είναι φιλικές προς όλους και μπορεί να τις προμηθευτεί ο καθένας, με ένα απλό κλικ στο διαδίκτυο και με 10 ευρώ.


Στην περίπτωση δε, που είναι ενσύρματες, δεν υπάρχει τρόπος να τις εντοπίσει κάποιος μη ειδικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365