Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν «μισθό μπόνους» και πότε

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν «μισθό μπόνους» και πότε

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε οτι το μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων θα φτάνει είναι περίπου όσο ένας επιπλέον μισθός.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μίλησε για τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2023 που ανακοίνωσε χτες αλλά και για το μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων που θεσμοθετήθηκε την άνοιξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ΣΚΑΙ.


Όσον αφορά το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους ανέφερε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2023 θα έχουν δοθεί τα χρήματα, που αγγίζουν περίπου ένα ακόμη μισθό το χρόνο. Πρόσθεσε δε ότι το μπόνους θα δοθεί σε περίπου 6.000 υπαλλήλους, που έχουν αξιολογηθεί.


Υπενθυμίζουμε ότι το «μπόνους» ή «πριμ» παραγωγικότητας θα δοθεί για πρώτη φορά σε ορισμένους δημόσιους υπαλλήλους ως «ανταμοιβή για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης».


Η «ανταμοιβή», που σύμφωνα με τον υπουργό θεσπίζεται για να δώσει κίνητρο στους εργαζομένους, δεν αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά μόνο ένα κομμάτι, που υλοποιεί συγκεκριμένους στόχους των ετήσιων σχεδίων δράσης των υπουργείων, καθώς και πολιτικούς και δικαστικούς υπαλλήλους και συγκεκριμένα οι πολιτικοί υπάλληλοι, το ένστολο προσωπικό του δημοσίου τομέα, οι υπάλληλοι που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, το προσωπικό των γενικών διευθύνσεων των οικονομικών υπηρεσιών των υπουργείων, το προσωπικό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και των υπηρεσιών που εποπτεύονται ή υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών και τέλος ορισμένοι δικαστικοί υπάλληλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365