Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Η κλοπή σε σούπερ μάρκετ και η αντίδραση της διευθύντριας που έγινε θέμα συζήτησης στην πόλη

Το θέμα έλυσε η διευθύντρια του καταστήματος που φρόντισε να δείξει την ανθρωπιά της

Η κλοπή στο σούπερ μάρκετ έγινε γρήγορα αντιληπτή, αλλά το θέμα είχε και συνέχεια. Ο Βόλος συζητάει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν με τους διαλόγους να προκαλούν αντιδράσεις και στους κόλπους του διαδικτύου…


Ο Βόλος στο επίκεντρο, αυτή τη φορά για μια κλοπή που έγινε σε σούπερ μάρκετ της πόλης από μία γριούλα. Υπάλληλος την είδε να βάζει προϊόντα κάτω από τα ρούχα της και ειδοποίησε την υπεύθυνη. Το θέμα έλυσε η διευθύντρια του καταστήματος που φρόντισε να δείξει την ανθρωπιά της. Δεν ειδοποίησε την αστυνομία, όπως ζητούσαν ορισμένοι από τους πελάτες και φρόντισε να ρίξει τους τόνους. Η ηλικιωμένη επέστρεψε τα προϊόντα και το θέμα δεν πήρε διαστάσεις.


Προχθές το απόγευμα (30-09-2022) σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στη Νέα Ιωνία, υπάλληλος αντιλήφθηκε πως μία ηλικιωμένη γυναίκα έχει αφαιρέσει από τα ράφια μικροπράγματα. Τα έκρυψε στα ρούχα της, δεν τα εμφάνισε στο ταμείο και αφού πλήρωσε ό,τι είχε εναποθέσει μπροστά στην ταμειακή μηχανή, επιχείρησε να φύγει. Η ταμίας με διακριτικότητα έκανε νόημα στη διευθύντρια και εκείνη προσέγγισε την ηλικιωμένη. Με ευγενικό τρόπο η διευθύντρια ζήτησε από την ηλικιωμένη να επιστρέψει τα προϊόντα που πήρε.


Το συμβάν κατάλαβαν και ορισμένοι πελάτες. Άλλοι επικρότησαν την επιλογή της διευθύντριας να «νουθετήσει» την ηλικιωμένη μιλώντας της, υπήρξαν όμως και εκείνοι που ζητούσαν «την κεφαλή επί πίνακι» και προέτρεπαν την υπάλληλο να ειδοποιήσει την Αστυνομία. «Δεν πρόκειται να κληθεί κανείς. Τα προϊόντα επιστράφηκαν. Δεν υπάρχει λόγος να δοθεί συνέχεια. Η κυρία κατάλαβε το λάθος της», φέρεται να επισήμανε η διευθύντρια ξεκόβοντας τη συνέχιση της συζήτησης.


Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσω ανάρτησης που έκανε ο Μίλτος Μιχαηλίδης στα social media, στη σελίδα «Η Νέα Ιωνία της καρδιάς μας», μεταφέροντας τον διάλογο μεταξύ πελατών και της διευθύντριας.


«-Καλέσατε την Αστυνομία;


– Οχι…


– Μα καλά, την αφήσατε και έφυγε χωρίς να καλέσετε την Αστυνομία;


– Μα… μια γριούλα ήταν!


– Ναι, αλλά έκλεψε…


– Δεν θα καλέσω την Αστυνομία για μια γριούλα, πήραμε πίσω τα πράγματα και το θέμα έκλεισε εκεί…».


Σχολιάζοντας το συμβάν ο διαχειριστής της σελίδας ανέφερε στο taxydromos.gr: «Οι…άμεμπτοι ζητούσαν από την υπεύθυνη του μάρκετ να καλέσει την Αστυνομία για να συλλάβουν μια ηλικιωμένη που έκρυψε κάποια πράγματα προκειμένου να τα βγάλει δίχως να πληρώσει.


Η υπεύθυνη του μάρκετ, προς τιμήν της, αρνήθηκε πεισματικά τις προτροπές, ζήτησε και πήρε πίσω τα πράγματα και το θέμα έκλεισε εκεί. Δυστυχώς, τέτοια από εδώ και πέρα θα βλέπουμε αρκετά. Ίσως, κάποιοι από εμάς να βρεθούμε μπροστά σε κάτι παρόμοιο. Ας πράξουμε με βάση την ανθρωπιά, ξέρετε εσείς. Μη συναντήσουμε μάτια δακρυσμένα, πονάει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365