Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Έρχονται δύο νέα προγράμματα για επιχειρήσεις: «Αλλάζω συσκευή» και επιδοτήσεις για αντικατάσταση εξοπλισμού

Έρχονται δύο νέα προγράμματα για επιχειρήσεις

Σειρά μέτρων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και στην παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ για τις κάλυψη των ιδίων αναγκών τους - ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας για το ενεργειακό κόστος, ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε πως εντός του Οκτωβρίου θα γίνει η προδημοσίευση δυο προγραμμάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας από επιχειρήσεις.


Το πρώτο από τα δυο προγράμματα προϋπολογισμού 360 εκατ. ευρώ θα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων του τουρισμού, των υπηρεσιών, όπως και κάποιων επιχειρήσεων του δευτερογενούς τομέα.


Επίσης εντός του Οκτωβρίου θα γίνει η προδημοσίευση του προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή» για επιχειρήσεις προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ.


«Προ των πυλών» νομοθετική ρύθμιση για φωτοβολταϊκά στη στέχη

Η τρίτη από τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας αφορά την εγκατάσταση από επιχειρήσεις φωτοβολταικών στη στέγη αλλά και μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, έχοντας τη δυνατότητα οι συγκεκριμένες επενδύσεις να γίνουν εκτός του χώρου δραστηριότητας τους.


Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης παρέμβασης απαιτείται νομοθετική ρύθμιση - που θα δώσει τη δυνατότητα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού για τα έργα των επιχειρήσεων που ηλεκτροδοτούνται είτε στη Μέση είτε στην Υψηλή Τάση υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες.


Η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει το πλαίσιο για τη δημιουργία των ενεργειακών κοινοτήτων μόνο από ομάδες επιχειρήσεις και θα κατατεθεί στη Βουλή πριν το τέλος του χρόνου.


Όπως είπε ο κ. Σκρέκας με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να γίνουν ενεργειακά αυτόνομες, μειώνοντας κατακόρυφα το ενεργειακό κόστος.


Ο υπουργός αναφέρθηκε, τέλος, και σε ένα ακόμη πρόγραμμα που αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Ανάπτυξης - το οποίο θα χρηματοδοτήσει την αλλαγή εξοπλισμού από τις επιχειρήσεις με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365