Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Ανατροπή και σκέψεις για επιστροφή της επιδότησης στα καύσιμα

Ήδη στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προχωρούν σε ασκήσεις επι χάρτου

Εδώ και λίγες μέρες παρατηρείται ραγδαία αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο κίνησης, το οποίο για πρώτη φορά ξεπέρασε στη τιμή την αμόλυβδη.

Αυτό δεν ήταν φυσικά τυχαίο αλλά ήταν αποτέλεσμα της κατάργησης της επιδότησης στην αντλία ύψους 0,15 ευρώ στο πετρέλαιο κίνησης. 


Η ραγδαία αυτή αύξηση της τιμής, παρόλο που αναμενόταν, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση για επιστροφή του μέτρου. Ήδη στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προχωρούν σε ασκήσεις επι χάρτου για να «τσεκάρουν» και τα δημοσιονομικά περιθώρια, δεδομένου ότι ήδη έχει ανακοινωθεί επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στην αντλία 0,25 ευρώ αλλά και αύξηση του επιδόματος θέρμανσης.


Η μέση πανελλαδική τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται στα 2,053 ευρώ/λίτρο ενώ στα νησιά έχει ξεπεράσει τα 2,3 ευρώ το λίτρο.


Η εξέλιξη αυτή έχει εκτινάξει το μεταφορικό κόστος χιλιάδων επαγγελματιών, καθώς τα περισσότερα επαγγελματικά αυτοκίνητα κινούνται με πετρέλαιο κίνησης, με νέες ανατιμήσεις λόγω του υψηλότερου μεταφορικού κόστους να είναι προ των πυλών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365