Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Τον έβαλαν σε σακούλα για να τον στείλουν στο νεκροτομείο, μόνο που ήταν ακόμα ζωντανός

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία. Ένας 55χρονος που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο κοντά στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, στις 5 Σεπτεμβρίου κατέληξε, σύμφωνα με την έκθεση του γιατρού. Έτσι τοποθετήθηκε σε σακούλα από το προσωπικό του νοσοκομείου για να μεταφερθεί στο νεκροτομείο.


Σύμφωνα με το αυστραλιανό πρακτορείο Business News, το οποίο έκανε γνωστή την ιστορία όταν και έλαβε αντίγραφο της αναφοράς του γιατρού στον ιατροδικαστή, η οικογένεια του 55χρονου ενημερώθηκε για τον θάνατό του και στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου.


Την επόμενη μέρα, μια υπηρεσία δωρεάς οργάνων επικοινώνησε με το νοσοκομείο για να ζητήσει άδεια προκειμένου να πάρει τα όργανα του 55χρονου. Έτσι ζητήθηκε από έναν γιατρό να πάει στο νεκροτομείο για να πιστοποιήσει τον θάνατο.


Ωστόσο, όταν άνοιξε το φερμουάρ της σακούλας, βρήκε φρέσκο ​​αίμα από μια πληγή στο χέρι του 55χρονου, ενώ δύο από τα άκρα του φέρεται να βρίσκονταν σε διαφορετική θέση από αυτή που τον είχαν τοποθετήσει, ενώ τα μάτια του ήταν ανοιχτά.


Αφού άνοιξε τη σακούλα και έκανε τη ζοφερή ανακάλυψη, ο γιατρός κατέγραψε τον θάνατο του άνδρα στις 6 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μία μέρα μετά την αρχική αναφορά. Στην έκθεσή του ισχυρίζεται ότι δέχθηκε πίεση από ανώτερα στελέχη να την αναγράψει, κάτι που αρνήθηκε, προτού ειδοποιήσει τον επικεφαλής του τμήματός τους.


Η αναπληρώτρια φιλελεύθερη ηγέτης του WA Libby Mettam περιέγραψε αυτό που συνέβη ως «απλά ασυγχώρητο και φρικτό», καλώντας την Επιτροπή Εγκλήματος και Διαφθοράς και μια Βασιλική Επιτροπή να ξεκινήσουν έρευνα για το σύστημα υγείας του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365