Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Gov.gr Wallet: Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό, από πότε θα γίνονται δεκτά στις τράπεζες

Aπό πότε θα γίνονται δεκτά στις τράπεζες

Μετατίθεται για ένα μήνα αργότερα, την 1 Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με απόφαση η επίδειξη της ψηφιακής ταυτότητας στο Gov.gr Wallet σε τράπεζες και εταιρείες κινητής.

Μετατίθεται για ένα μήνα αργότερα, την 1 Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση η έναρξη ισχύος επίδειξης της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής ψηφιακής ταυτότητας του άρθρου 80 του Νόμου 4954/2022 («Gov-GR Wallet») στα πιστωτικά ιδρύματα, τους λοιπούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τους παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (σε σχέση με την από 1/10/2022 που ίσχυε μέχρι πρότινος).


Υπενθυμίζεται ότι το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και επίδειξης των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης από τον πολίτη. Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.


Το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης.


Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.


Για την δημιουργία ψηφιακού δελτίου ταυτότητας και άδειας οδήγησης είναι απαραίτητοι οι προσωπικοί σας κωδικοί TaxisNet και η κατοχή επιβεβαιωμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου στο ΕΜΕΠ. Για την χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη σύνδεση στο Διαδίκτυο.


Για την έκδοση ψηφιακών εγγράφων μέσω του Gov.gr Wallet απαιτείται η κατοχή πιστοποιημένου αριθμού κινητού τηλεφώνου μέσω του ΕΜΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365