Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Σείστηκε η παραλιακή λεωφόρος της Θεσσαλονίκης από τα άρματα μάχης – Επίσημη πρώτη για τα Marder

Δείτε τις φωτο
Με την αποχώρηση της Φιλαρμονικής του δήμου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε η παρέλαση των πολιτικών τμημάτων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 

Στη συνέχεια, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έλαβε θέση η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθησε η διέλευση των μηχανοκίνητων στρατιωτικών τμημάτων, με πρώτη τη στρατονομία.

Η παρουσίαση των αρμάτων μάχης του ελληνικού στρατού εντυπωσίασε το κοινό που έχει κατακλύσει την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Ερπύστριες ταρακούνησαν την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, με πλήθος κόσμου από δρόμους και μπαλκόνια να χειροκροτεί τους συμμετέχοντες στην παρέλαση.

Στην παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων ξεχώρισαν τα Γερμανικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1Α3 που κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους.

Τα δέκα από τα 40 οχήματα ΤΟΜΑ, που ανήκαν στην γερμανική Rheinmetall και έχει επιθεωρήσει επιτροπή αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, μέσα από διακρατική συμφωνία, περνούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, καθώς συνδυάστηκαν με την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, πεπαλαιωμένων ΒΜΡ-1 Ost στην Ουκρανία και αυτά είναι που αντικαθιστούν στο ελληνικό οπλοστάσιο.






Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365