Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Ένας στους δύο συνταξιούχους θα λάβει περίπου μία 13η σύνταξη με τις αυξήσεις που έρχονται

Η γενική αύξηση των συντάξεων, περίπου στο 7,5%, θα πληρωθεί με τη σύνταξη Φεβρουαρίου
Πάνω από το 95% των συνταξιούχων θα πάρουν αύξηση στις συντάξεις τους, ενώ ένας στους δυο θα δουν μια αύξηση που θα ισοδυναμεί περίπου με 13η σύνταξη, επισήμανεστον ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Η γενική αύξηση των συντάξεων, περίπου στο 7,5%, θα πληρωθεί με τη σύνταξη Φεβρουαρίου, δηλαδή προς το τέλος Ιανουάριου (πριν από τα Χριστούγεννα), μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου.

Το 88% όσων έχουν προσωπική διαφορά θα έχουν μια μικρή έστω αύξηση του εισοδήματος τους σημείωσε ο υπουργός.

Τα διεκδικούμενα μέσω δικαστικών αποφάσεων αναδρομικά θα καταβληθούν χωριστά ανά περίπτωση αποσαφήνισε ο κ. Χατζηδάκης.

«To ασφαλιστικό μας σύστημα είναι κουρελού, υπάρχουν 1.040 διαφορετικοί τρόποι ασφάλισης μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Βρεθήκαμε σε 1.500 διαφορετικές διαδικασίες όταν προσπαθούσαμε να επιταχύνουμε την έκδοση των συντάξεων» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365