Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του κόσμου: “Με κοπανούσαν στον τοίχο, με έσερναν στο πάτωμα και με έβριζαν” λέει 18χρονος που έμενε σε δομή

Ήταν πολύ δύσκολα, προσωπικά εμένα με βαρούσαν συνέχεια και έκλαιγα συνέχεια
Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σε εκπομπή του Alpha, μίλησε ένας 18χρονος ο οποίος φιλοξενούνταν στη δομή της «Κιβωτού» στον Κολωνό από τα 10 του χρόνια μέχρι τα 13.

«Ήταν πολύ δύσκολα, προσωπικά εμένα με βαρούσαν συνέχεια και έκλαιγα συνέχεια. Μας έκλειναν σε ένα δωμάτιο, μας έβαζαν να κάνουμε δουλειές χωρίς να θέλουμε. Με χτυπούσαν επειδή δεν ξύπναγα το πρωί να πάω στο σχολείο. Μου έλεγαν “σήκω σήκω” και αν δεν σηκωνόμουν με έπιαναν και με κατέβαζαν από το κρεβάτι, με έσερναν στο πάτωμα και μετά με βάραγαν επειδή δεν άκουγα», είπε αρχικά ο 18χρονος.

Και συνέχισε: «Εμένα δεν με είχαν κλείσει καιρό στο δωμάτιο, για λίγες ώρες μόνο και πάλι άρχισαν να με βαράνε. Το δωμάτιο είχε μόνο μια καρέκλα εκεί μέσα και μας έβαζαν για να ηρεμήσουμε. Εγώ έλεγα ότι θέλω να φύγω και μου έλεγαν ότι δεν γίνεται επειδή είμαι μικρός».

«Ο πάτερ Αντώνιος τα γνώριζε όλα αυτά αλλά δεν είχα πάει ποτέ να του μιλήσω. Αυτά μου τα έκανε ένας παιδαγωγός, τώρα έχει φύγει. Τότε ήμουν 10 χρονών», πρόσθεσε ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού.

«Με έπιαναν από στήθος και με κοπάναγαν στον τοίχο και με έριχναν κάτω. Μου μιλήσουν άσχημα, μου έλεγαν μ@@@@α και τέτοια. Όταν με χτυπούσαν ζητούσα τον μπαμπά μου αλλά μου έλεγαν ότι δεν μπορεί να έρθει. Όταν με επισκεπτόταν όμως, δεν του τα έλεγα γιατί δεν ήθελα να τον στεναχωρήσω. Όλα αυτά τα τρία χρόνια ήταν χάλια. Έχω φύγει εδώ και πέντε χρόνια και έχω ηρεμήσει. Θα ήθελα να μην έχω πάει ποτέ και να μείνω με την οικογένειά μου», συμπλήρωσε συγκινημένος ο 18χρονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365