Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Γιατροί και ιδιοκτήτης κλινικής δικάζονται για ανθρωποκτονία - Συνταγογράφησαν μεθοτρεξάτη σε 50χρονο νεφροπαθή και πέθανε

Κατηγορούνται για συνταγογράφηση μεγάλης ποσότητας μεθοτρεξάτης σε νεφροπαθή ασθενή
Για ανθρωποκτονία δικάζονται στη Λάρισα δύο γιατροί και ένας πρώην ιδιοκτήτης κλινικής. Κατηγορούνται για συνταγογράφηση μεγάλης ποσότητας μεθοτρεξάτης σε νεφροπαθή ασθενή, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώτος κατηγορούμενος, γιατρός ορθοπεδικός, συνταγογράφησε στις 20 Ιανουαρίου του 2017 μεθοτρεξάτη σε νεφροπαθή στη Λάρισα και με τη σύμφωνη γνώμη του δεύτερου κατηγορούμενου, ο οποίος είναι παθολόγος στην κλινική που ο ασθενής πραγματοποιούσε αιμοκάθαρση από το 2009.


Ο τρίτος κατηγορούμενος, διευθυντής της κλινικής, κατηγορείται για σειρά παραβάσεων, μεταξύ των οποίων δεν διενήργησε διαρκή αιματολογικό ή κλινικό έλεγχο και δεν έλαβε όλα εκείνα τα μέτρα, προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη τοξικότητας του φαρμάκου στον οργανισμό του ασθενή.


Όπως έγινε γνωστό, σημειώνει το larissanet.gr, στον άτυχο νεφροπαθή χορηγήθηκαν 13 χάπια, συνολικής ποσότητας 32,5 mg, ποσότητα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οδήγησε στον θάνατο του άνδρα, στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 σε ηλικία 50 ετών.


Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας, η μεθοτρεξάτη μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξικότητα στον οργανισμό και όπως επισημαίνεται και στο κατηγορητήριο, δεν συνίσταται σε καμία περίπτωση η χορήγηση σε πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365