Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση: “Βραχνάς” για την κυβέρνηση η ακρίβεια – “Κινείται προς λάθος κατεύθυνση”, λέει το 56%

Οι πολίτες επιθυμούν κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές
Διαφορά ασφαλείας φαίνεται να διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, βάσει της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Οι πολίτες επιθυμούν κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, ενώ η ακρίβεια εξακολουθεί να τους προβληματίζει έντονα.

Στην ερώτηση για την πορεία της χώρας, το 56% θεωρεί πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, το 36% προς τη σωστή και ένα 5% ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Το σημαντικότερο πρόβλημα θεωρούν πως είναι η ακρίβεια σε ποσοστό 33% και ακολουθεί η οικονομία με 29%, η εξωτερική πολιτική/ πόλεμος στην Ουκρανία με 7%, η ενεργειακή κρίση με 6% και πολιτικοί/πολιτικό σύστημα με 6%.
Λ

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την κυβέρνηση θετικά εκφράζεται το 39% και αρνητικά το 53%, ενώ για την αντιπολίτευση το 17% και το 72% αντίστοιχα.

Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θετικά εκφράζεται το 44% και αρνητικά το 50% ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα θετικά το 21% και αρνητικά το 71%.

Η κυβέρνηση καταγράφει τα 4 υψηλότερες επιδόσεις της στον τουρισμό με 75%, στον ψηφιακό μετασχηματισμό με 64%, στην αμυντική θωράκιση 64% και στην εξωτερική πολιτική. Στον αντίποδα χαμηλές πτήσεις καταγράφει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς με 67%, στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού με 64%, στην εγκληματικότητα με 61% και στα εργασιακά με 60%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8 μονάδες διαφορά καθώς συγκεντρώνει 28,9% έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11,3%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,6% και η Ελληνική Λύση με 3,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά εκτινάσσεται στις 10,2 μονάδες καθώς η ΝΔ παίρνει 36,5% έναντι 26,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,2%, το ΚΚΕ με 6%, το ΜεΡΑ25 με 4,5% και η Ελληνική Λύση με 4,3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα με 68% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ και 4% του ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα για καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17%. Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 2% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 2%.

Τέλος το 51% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 47% κυβερνήσεις συνεργασίας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

1 σχόλιο:

  1. Βραχνας για την κυβέρνηση η για τους πολίτες
    Μας δουλεύουν ψιλό γαζί . Ο κοσμος δεν έχει να φάει και αυτών ο καημός οι δημοσκοπήσεις. Σκατα ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365