Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Πετράλωνα: Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης με τον βιασμό του 7χρονου αγοριού

Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης

Όλα ξεκίνησαν από μία καταγγελία της μητέρας για ασφαλιστικά μέτρα στον πατέρα της οικογένειας και μετά αποκαλύφθηκε τον εφιάλτη με τους βιασμούς που ζούσαν επί πολλά χρόνια τα δύο αθώα ανήλικα παιδιά στο σπίτι τους στα Πετράλωνα.


Οι νομικοί υποστηρικτές των παιδιών από τα Πετράλωνα, Δήμητρα Πλαστήρα και Σπύρος Χαριτάτος μιλώντας στο newsit.gr αναφέρουν ότι ο αγώνας τους, προκειμένου να αποκαλύψουν τα φρικαλέα εγκλήματα βιασμού εις βάρος τους από τους ίδιους τους γονείς, έχει ξεκινήσει από το 2017.


Ο πατέρας της 22χρονης σήμερα κοπέλας και του 17χρονου αγοριού βίαζε και βιντεοσκοπούσε τα παιδιά του! Μάλιστα, το 7χρονο – τότε – αγόρι, σύμφωνα με την καταγγελία του, έχει βιαστεί από τον πατέρα του, τον θείο του και σωρεία άλλων ανθρώπων που ήταν από τον περίγυρο του πατέρα αλλά έχει κακοποιηθεί σωματικά και ψυχολογικά από τη μητέρα.


Τα αδέρφια καταγγέλλουν ότι είχαν δει και άλλα παιδιά να κακοποιούνται σε «πάρτι» που διοργάνωνε ο πατέρας τους. Η μάνα, σύμφωνα με την πρόσφατη καταγγελία του μικρού τότε αγοριού, γνώριζε τα πάντα, ενώ φέρεται να ήταν μπροστά σε έναν τουλάχιστον βιασμό του ανήλικου.


Πώς έγινε η πρώτη καταγγελία το 2017

«Το ‘17 έκανε μήνυση η μητέρα των παιδιών κατά του πατέρα και συζύγου της στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Τον κατήγγειλε μετά από οδηγία του εισαγγελέα υπηρεσίας της Ευελπίδων, όπου βρέθηκε για άλλη διαδικασία ενδοοικογενειακής διαμάχης με τον σύζυγό της για ασφαλιστικά μέτρα. Η μητέρα ισχυριζόταν ότι διαπίστωσε όψιμα την καταγγελλόμενη συμπεριφορά του πατέρα, παρουσίασε την έκπληξή της, δήλωσε άγνοια και προσφέρθηκε μαζί τους δύο ανθρώπους που κατάφεραν και κέρδισαν την εμπιστοσύνη των παιδιών, οι οποίοι παρακίνησαν την μητέρα, λέγοντάς της ότι εάν “δεν προχωρήσει η ίδια σε καταγγελία, θα πάμε εμείς στην Εισαγγελία να καταγγείλουμε αυτά που μας είπαν τα παιδιά”.


Η μητέρα λοιπόν, κάτω από αυτή την πίεση, μπήκε στην διαδικασία να σταθεί ενάντια του συζύγου της και τον κατήγγειλε για απιστία και διάφορα ενδοοικογενειακά προβλήματα και για σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου αγοριού.


Ο ανήλικος άρχισε να εκμυστηρεύεται αρχικά στους δύο πολίτες που τον φρόντισαν και μετά στην μητέρα, γιατί το παιδί δυστυχώς ήξερε ότι η μάνα γνώριζε. Η μητέρα έκανε την καταγγελία, έκανε και ασφαλιστικά μέτρα στον πατέρα να μην πλησιάζει το παιδί και κατά την ανάγνωση των ασφαλιστικών μέτρων της προτείνει ο εισαγγελέας να απευθυνθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Ανηλίκων. Έτσι και έγινε, ο εισαγγελέας ανηλίκων διέταξε την αστυνομική έρευνα που ξεκίνησε το ‘18, με τα παιδιά – αν σκεφτούμε και την ηλικία που είχαν και την ηλιακή ευαλωτότητά τους και άγνοια – να περιμένουν καρτερικά να δοθεί μία λύση ή να καταλάβουν πώς μπορεί να απαντηθεί ο εφιάλτης που ζούσαν».


Η μάνα γνώριζε – Ήταν μπροστά τουλάχιστον σε έναν βιασμό του αγοριού

Οι νομικοί φροντιστές των – τότε – ανηλίκων τονίζουν ότι «σύμφωνα με τα λεγόμενα των παιδιών βρήκαν το κουράγιο να δώσουν στην δικαιοσύνη την ανάγκη διερεύνησης του ρόλου της μάνας, περιγράφοντας ότι η ίδια η μητέρα γνώριζε, και μάλιστα σε μία τουλάχιστον των περιπτώσεων, ήταν μπροστά σε μία εφιαλτική πράξη βιασμού».


Οι γονείς, όπως μας αναφέρουν οι νομικοί υποστηρικτές των παιδιών, είναι πολίτες υπεράνω υποψίας και ο άνθρωπος, που χωρίς αυτόν δεν θα γινόταν αυτή η φρικιαστική αποκάλυψη, είναι συγγραφέας με ακαδημαϊκή μόρφωση, και η επαφή με το παιδί και οι σχέσεις εμπιστοσύνης δημιουργήθηκαν όταν η μητέρα ζήτησε από τον συγκεκριμένο άνθρωπο να κάνει δωρεάν μαθήματα στα παιδιά γιατί δεν πήγαιναν καλά στο σχολείο.


Η ιατροδικαστική εξέταση στο ανήλικο αγόρι έγινε σχεδόν 3 χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία

Σύμφωνα με τους νομικούς υποστηρικτές των – τότε ανηλίκων – παιδιών «ήδη οι πρώτες κουβέντες για σεξουαλική κακοποίηση εκκρεμούν σχεδόν μία διετία. Πριν πάει η μητέρα, υπό την πίεση αυτών που γνώριζαν για να καταγγείλει, έχουν μεσολαβήσει δύο χρόνια. Συν ένα για τη διαδικασία από εισαγγελέα σε εισαγγελέα ανηλίκων, σύνολο σχεδόν τρία χρόνια. Το περιεχόμενο των πρώτων καταγγελιών των παιδιών συνεχώς έρχονται και προστίθενται κάθε φορά που τα παιδιά ανασύρουν από την βαριά εφιαλτική κακοποιημένη αντίληψή της πρόσωπα και γεγονότα.


Τα παιδιά, σύμφωνα με τις παιδοψυχιατρικές-παιδοψυχολογικές πραγματογνωμοσύνες, θα ανασύρουν συγκεκριμένα τραγικά περιστατικά και τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια της ζωής τους.


Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε με τις καταθέσεις των παιδιών, κυρίως του ανήλικου αγοριού 13 μήνες μετά, το 2018. Τότε ζητήθηκε μόνο η ιατρική πραγματογνωμοσύνη και ο ιατροδικαστής γνωματεύει αρχικά ότι δεν διαπιστώνει αλλοιώσεις -κάτι που δεν αποκλείει βέβαια την περίπτωση βιασμού- σημειώνοντας ότι το παιδί ήρθε τρία χρόνια μετά.


Το 2020 καλείται ξανά ο ίδιος ιατροδικαστής να εξηγήσει τι εννοούσε, ότι δεν διαπίστωσε βιασμό ενώ τον διαψεύδουν η πλειονότητα των παιδοψυχολόγων που εξέτασαν το παιδί και διευκρινίζουν ότι πρόκειται για συμπτωματολογία και συμπεριφορά των ανήλικων παιδιών που είναι συμβατή με αυτά που καταγγέλλουν. Ο ιατροδικαστής είπε ότι δεν μπορεί να έχει σαφή γνώση τρία χρόνια μετά και ότι δεν μπορεί να έχει απόλυτη κρίση για το αν έγινε η δεν έγινε βιασμός».


Αναμονή για βούλευμα για τον πατέρα και την τύχη της μήνυσης κατά της μητέρας των άτυχων παιδιών

«Υπήρχε μία αναμονή, μία σιωπή με διαρκείς καταθέσεις, χωρίς όμως να προχωράει τίποτα επί της ουσίας. Είμαστε στο στάδιο της αναμονής για βούλευμα για τον πατέρα και πριν από δυο χρόνια τα παιδιά βρήκαν το κουράγιο και την ψυχική ηρεμία και αποφάσισαν να μιλήσουν και για τον ρόλο της μάνας. Την άφησαν πρώτα να κάνει την καταγγελία για να μπει αρχικά τουλάχιστον ο ένας στο στόχαστρο του νόμου. Η υπόθεση είναι στην εισαγγελία ανηλίκων εδώ και ενάμιση χρόνο», εξηγούν στο newsit.gr οι νομικοί υποστηρικτές των παιδιών.


17 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ότι συμμετείχαν στα ανατριχιαστικά «πάρτι»

Όσον αφορά την ταυτοποίηση 17 ατόμων στην υπόθεση, όπως λένε οι νομικοί υποστηρικτές των παιδιών «αφορά στην μαρτυρία του θύματος, του ανήλικου αγοριού ο οποίος κατέθεσε στις αρχές ότι ο ίδιος, με προσωπική έρευνα που έκανε, τους βρήκε στο διαδίκτυο και τους είπε για αυτά τα συγκεκριμένα άτομα ότι μπήκαν στο σπίτι και συμμετείχαν στις πράξεις είτε ομαδικά είτε κατά μόνας.


Η αστυνομική έρευνα δεν προχώρησε με ένα δεύτερο ή τρίτο κλιμάκιο αστυνομικών από το ηλεκτρονικό έγκλημα ή άλλα κλιμάκια τα οποία συνήθως σε τέτοιες υποθέσεις συνεργάζονται μεταξύ τους».


Σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα αναμένεται βούλευμα που αφορά στις πράξεις για τις οποίες έχει μηνυθεί και καταγγελθεί ο πατέρας από τα δύο ανήλικα τότε παιδιά το οποίο θα τον οδηγήσει σε ακροαματική διαδικασία ή όχι, με σωρεία -αν και εφόσον αναγνωριστούν- αδικημάτων. Παράλληλα, αναμένεται και η τύχη της μήνυσης που έχει γίνει στην μητέρα και την ταυτόχρονη αναφορά που έχουν κάνει τα παιδιά ζητώντας από την εισαγγελία ανηλίκων την αφαίρεση της γονικής μέριμνας και επιμέλειας.


Αυτό που δεν μπορεί να εξηγηθεί μέχρι στιγμής και παραμένει ένα μεγάλο κενό, και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, σύμφωνα με τους νομικούς υποστηρικτές των παιδιών, είναι ότι «παρότι έχουν γίνει αυτές οι φρικτές καταγγελίες, δεν αποφάσισε η Εισαγγελία Ανηλίκων, προκειμένου να εξυπηρετήσει την έρευνα των διωκτικών αρχών, να αφαιρέσει έστω και προσωρινά την επιμέλεια από τους γονείς, προκειμένου αυτά τα παιδιά να φιλοξενηθούν σε ένα φιλικό, οικείο και ασφαλή χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365