Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Πτώση στο 9,8% για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 10,7% από 9,9% τον Σεπτέμβριο

Σε μονοψήφιο ποσοστό επέστρεψε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο για την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat μειώθηκε στο 9,8% σε ετήσια βάση από 12,1% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 10,7% από 9,9% τον Σεπτέμβριο. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές στην Ελλάδα μειώθηκαν 1% έναντι αύξησης 3% τον Σεπτέμβριο.


Οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών στην Ευρωζώνη σημειώθηκαν στην ενέργεια (41,9% έναντι 40,7% τον Σεπτέμβριο), στα τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό (13,1% από 11,8%), στα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (6% έναντι 5,5%) και στις υπηρεσίες (4,4% έναντι 4,3%).


Κατά 11,6% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Οκτώβριο, ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία τον Οκτώβριο, έφτασε στο 6,2%, μετά από δύο μήνες επιβράδυνσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365