Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Καλάθι του νοικοκυριού: «Ειδικά» προϊόντα από την επόμενη εβδομάδα

Οι δύο αλλαγές
Σχεδόν ίδια σύνθεση είχε το καλάθι του νοικοκυριού σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα ωστόσο, δεν αποκλείεται από την επόμενη να συμπεριληφθούν και νέα προϊόντα, ειδικά για πολίτες με προβλήματα υγείας.

Το Dnews αναφέρθηκε διεξοδικά στις αλλαγές που έφερε η νέα λίστα με το καλάθι του νοικοκυριού. Οι μεγάλοι παίκτες των σούπερ μάρκετ δεν προχώρησαν σε ριζικές αλλαγές ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για μείωση τιμών στα ράφια.


Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, προετοιμάζεται η λίστα με τις νέες κατηγορίες προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που θα ισχύσει απ’ την επόμενη Τετάρτη, στην οποία δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν και προϊόντα που θεωρούνται απαραίτητα για τους διαβητικούς, όπως π.χ. υποκατάστατα ζάχαρης, τρόφιμα ολικής άλεσης κ.ά.


Προϋπόθεση είναι να διασφαλιστεί η επάρκεια αποθεμάτων για τα εν λόγω προϊόντα.


Οι δύο αλλαγές

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγες ώρες, στο καλάθι του νοικοκυριού προστίθονται δύο νέοι παράμετροι όπως η ευκρινέστερη σήμανση, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα των καταναλωτών καθώς και η εξασφάλιση της επάρκειας των προϊόντων αυτών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.


Συγκεκριμένα, με την τροπολογία προστίθεται παράγραφος στον σχετικό νόμο που αναφέρει ότι οι υπόχρεοι, δηλαδή super market κλπ «τοποθετούν ευκρινές ειδικό σήμα στο χώρο πώλησης (ράφι) των προϊόντων που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού», καθώς και ευκρινή κατάλογο των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι του νοικοκυριού» σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος, που συμπεριλαμβάνει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα. Επιπρόσθετα, οι υπόχρεοι διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που συμμετέχουν στο ¨καλάθι του νοικοκυριού» βρίσκονται στο κατάστημά τους σε επάρκεια και διατίθενται απρόσκοπτα στο καταναλωτικό κοινό. Για κάθε παράβαση της παρούσας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους από 1.000 ευρώ εως 50.000 ευρώ…».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365