Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Πετρέλαιο θέρμανσης: Νέα μείωση τέλος της εβδομάδας, πού θα φτάσει η τιμή του

Νέα μείωση
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Πρατηριούχων –Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, τέλος της εβδομάδας αναμένεται νέα μείωση τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο πρόεδρος Πρατηριούχων –Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, κος Νίκος Παπαγεωργίου, σύμφωνα με πληροφορίες από τα Παραπολιτικά, μίλησε για τις τιμές στα καύσιμα και πού αυτές θα κυμαίνονται με βάση τα τελευταία δεδομένα.


Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι από τις 15 Οκτώβριου που ήταν η ημερομηνία εκκίνησης διανομής πετρελαίου θέρμανσης, σήμερα που έχουμε συμπληρώσει ενάμισι μήνα σχεδόν το πετρέλαιο θέρμανσης έχει μειωθεί η τιμή του κατά 22 λεπτά σε όλη την Αττική, ίσως και 25-27 κατά τόπους στις μεγάλες αστικές πόλεις.


«Με βάση τα τελευταία δεδομένα αλλά και τις τιμές που αφορούν, διεθνώς, τα ενεργειακά προϊόντα, η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει μειωθεί αισθητά»

Σύμφωνα με τον κ Παπαγεωργίου, ο κόσμος λόγω των γενναίων επιδοτήσεων τόσο της κυβέρνησης τα 25 λεπτά που αφομοίωσαν εξ ολοκλήρου τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, ήταν ένας αγώνας που έκανε ο κλάδος τρεις μήνες για να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, και η κυβέρνηση το κατάλαβε, το πέρασε και έτσι η περίοδος ξεκίνησε παρά πολύ δυναμικά.


 Τον πρώτο καιρό που το πετρέλαιο θέρμανσης είχε φτάσει στο 1,40 ο κόσμος αγόραζε μεγάλες ποσότητες.


«Θα φτάσουμε στις γιορτές και πραγματικά ο κόσμος θα ζεσταθεί»

Τώρα το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στο 1,18, μέση τιμή, ο κόσμος βάζει συμπληρώματα.


Έτσι λοιπόν, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, «θα φτάσουμε στις γιορτές και πραγματικά ο κόσμος θα ζεσταθεί». 


Θα ζεσταθούν ιδίως οι κάτοικοι της Βορείου Ελλάδος που εκεί είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για θέρμανση.


Τα «ευχάριστα»  σύμφωνα με τον ίδιο φαίνεται να είναι πώς για τις επόμενες 15 μέρες η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι γύρω στο 1,20.


Ακόμα και τα διυλιστήρια που έχουν δεσμευτεί ότι μέχρι τις 30 Νοέμβριου θα επιδοτούν το πετρέλαιο με τα 7,5 λεπτά να το αποσύρουν το πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα εκτοξευτεί, δεν θα ανέβει πολύ γιατί συνεχίζει να μειώνεται η τιμή του.


Δηλαδή μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ενδεχομένως να δούμε το πετρέλαιο θέρμανσης να πωλείται στο 1,10. Βέβαια απέχει μακράν από τα 80 λεπτά που πουλούσαμε πριν από δυο χρόνια αλλά είναι μια πολύ καλή τιμή σε σχέση με αυτό που τέλειωσε πέρυσι τον Απρίλιο όπου ήταν στο 1,58 η μέση τιμή.


Τιμή αμόλυβδης

Η τιμή της αμόλυβδης θα πέσει κι άλλο, θα φτάσει στο 1,90.


Αυτό που πρέπει μάθει ο κόσμος είναι ότι: «Έχουμε μπει σε μια περίοδο εδώ κι ένα χρόνο όπου τα ενεργειακά προϊόντα πια δεν είναι φθηνά, ειδικά τα ορυκτά καύσιμα μειώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις τα επόμενα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365