Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Επίδομα θέρμανσης με κριτήρια δύο ταχυτήτων

Κριτήρια δύο ταχυτήτων
Με δύο ταχύτητες θα κινηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια του φετινού επιδόματος θέρμανσης.

Τα νέα αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια θα ισχύσουν μόνο για τους παλαιούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, ενώ για τους νέους δικαιούχους θα εφαρμοστούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά όρια που ίσχυαν πέρυσι. Οι αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θα πρέπει να γίνουν έως τις 9 Δεκεμβρίου και οι πληρωμές θα γίνουν σε τρεις δόσεις.


Το φετινό επίδομα θέρμανσης που θα έχει αυξημένο το ανώτατο ποσό στα 800 ευρώ από 750 ευρώ την περσινή περίοδο και αναπροσαρμογή στα περιουσιακά κριτήρια στα 200.000 ευρώ από 180.000 ευρώ για άγαμο, προβλέπει και διαφορετικά εισοδηματικά για παλιούς και καινούργιους δικαιούχους.


Σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, η υπουργική απόφαση διευκρινίζει ότι δεν θα υπάρξει γενική αύξηση των ορίων για τη χορήγηση του επιδόματος, αλλά θα εφαρμοστούν κριτήρια δύο ταχυτήτων: για τους παλαιούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, δηλαδή όσους το είχαν λάβει πέρυσι, θα ισχύσουν τα νέα αυξημένα εισοδηματικά όρια, ενώ για τους νέους δικαιούχους, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης και θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης έως 1.600 ευρώ, θα εφαρμοστούν τα εισοδηματικά όρια που ίσχυσαν πέρυσι.


Αναλυτικότερα

Για τους παλαιούς δικαιούχους ισχύουν αυξημένα εισοδηματικά όρια 16.000 ευρώ για τον άγαμο, 24.000 για το έγγαμο και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.


Για τους νέους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης θα ισχύσουν τα περυσινά εισοδηματικά όρια. Δηλαδή 14.000 ευρώ για το άγαμο, 20.000 ευρώ για το ζευγάρι και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.


Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε τρεις δόσεις ως εξής:


Έως την 21η Δεκεμβρίου 2022 για την προκαταβολή παλαιών δικαιούχων και το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2022, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.


Έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Φεβρουαρίου 2023.


Έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Απριλίου 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365