Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Ανοίγουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης προχωρά σε έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του ιδρυτή της Οργάνωσης

Και στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος μπαίνει η Κιβωτός του Κόσμου. Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης προχωρά σε έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του ιδρυτή της Οργάνωσης, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που θα διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού.


Αυτό που θα διερευνηθεί είναι αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα οικειοποιήθηκαν χρήματα της «Κιβωτού» που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις ή απλούς πολίτες.


Των υπό διερεύνηση προσώπων θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, να διαπιστωθεί εάν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις και εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις, με πρώτο ενδεχόμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365