Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Στο «χρονοντούλαπο» η αφαίρεση πινακίδων με τον νέο ΚΟΚ, πότε θα γίνουν αυστηρότερες οι ποινές

Οι ποινές θα γίνουν αυστηρότερες για τις επικίνδυνες παραβάσεις

«Τέλος» στην αφαίρεση των πινακίδων προβλέπει ο νέος ΚΟΚ (θα τεθεί σε διαβούλευση πριν τα Χριστούγεννα), σε ποιες παραβάσεις θα γίνουν αυστηρότερες οι ποινές.

Στις αλλαγές που θα φέρει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλφορίας αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Real FM 107,1 ότι πριν τα Χριστούγεννα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές όπως το «τέλος της αφαίρεσης των πινακίδων». 


Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι ποινές θα γίνουν αυστηρότερες για τις επικίνδυνες παραβάσεις, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και οι αντικανονικές προσπεράσεις.


Ακόμα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τόνισε ότι στόχος είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% έως το 2030, ενώ επισήμανε ότι βασική αιτία των τροχαίων είναι η κακή οδηγική συμπεριφορά και γι΄ αυτό απαιτείται να διαμορφωθεί μια νέα κουλτούρα οδήγησης, από την παιδική ηλικία.


Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της χώρας και τα αποτελέσματα είναι ορατά, ενώ αναφέρθηκε και στην τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που αυστηροποιεί την ποινική αντιμετώπιση συγκεκριμένων τροχαίων παραβάσεων.


Τέλος, επανέλαβε ότι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προτρέποντας τους οδηγούς να διατηρούν τον εξοπλισμό στα αυτοκίνητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365