Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Η Ελλάδα απαγορεύει τις εξαγωγές καυσόξυλων

Δείτε την τροπολογία 
Την απαγόρευση αποστολής προϊόντων υλοτομίας επεξεργασμένων ή μη, από χθες 15 Νοεμβρίου έως και την Ιη Μαρτίου 2023, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή.

Το σύνολο των προϊόντων υλοτομίας που θα επιχειρηθεί να εξαχθεί θα κατάσχεται αναφέρεται στην τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα κατασχεμένα θα παραδίδονται άμεσα στην κατά τόπον Διεύθυνση Ανάπτυξης της οικείας Περιφέρειας, προκειμένου αυτά να διατίθενται για τη θεραπεία άμεσης κοινωνικής ανάγκης ή την εκπλήρωση κοινωφελούς σκοπού ή τη διενέργεια δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Η παραβίαση της απαγόρευσης ως προς τις εξαγωγές συνιστά λαθρεμπορία, για την οποία θα επιβάλλονται σωρευτικά ως διοικητική κύρωση πρόστιμο ύψους 200 ευρώ ανά κυβικό μέτρο προϊόντων υλοτομίας που επιχειρείται να εξαχθεί ή αποδεικνύεται ότι έχει εξαχθεί και ποινή φυλάκισης ενός τουλάχιστον έτους.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και τα φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας. Στην τροπολογία σημειώνεται πως η ξυλεία χρησιμοποιείται ήδη ως σημαντική εναλλακτική πηγή καύσιμης ύλης, λόγω της ενεργειακής κρίσης, ανάγοντας την εμπορία της σε αντικείμενο προστασίας και ρύθμισης, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα λαθραίας υλοτόμησης κατά τους χειμερινούς μήνες κατά τους οποίους θα υπάρχει αυξημένη ζήτηση.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η υψηλή τιμή διάθεσης των προϊόντων αυτών στην αγορά και ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης φαινομένων λαθραίας υλοτόμησης τον ερχόμενο χειμώνα.

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365