Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικη... ακρίβεια με το «εθνικό γλύκισμα» των Ελλήνων να μοιάζει με... ελβετική σοκολάτα

Tο κόστος των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γλυκών, έχει αυξηθεί κατά 100%

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των παραδοσιακών γλυκών των Χριστουγέννων, ενάμιση μήνα πριν τις γιορτές, καταγράφονται φέτος στα ζαχαροπλαστεία.

Με την εκτόξευση των τιμών στις πρώτες ύλες και σε συνδυασμό με την αύξηση του ενεργειακού κόστους, οι επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να ανεβάσουν 15% τις τιμές στα μελομακάρονα και στους κουραμπιέδες.


Την περσινή χρονιά τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες στοίχιζαν περίπου 12 με 13 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος 44 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οι πρώτες εκτιμήσεις των ζαχαροπλαστών, είναι ότι η τιμή τους θα κυμανθεί στα 14 με 15 ευρώ το κιλό.


Όπως υποστηρίζουν στα Dnews το κόστος των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γλυκών, έχει αυξηθεί κατά 100%.


Ο κ. Ζαφειροπουλος ο οποίος εργάζεται σε γνωστό ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρει ότι «μέσα σε διάστημα ενός έτους σχεδόν όλες οι πρώτες ύλες που είναι απαραίτητες γενικότερα για τα γλυκά, όχι μόνο για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, όπως η ζάχαρη, το βούτυρο, το ηλιέλαιο, έχουν αυξηθεί 100%. Ακόμα και το αλεύρι που έχει μια αύξηση της τάξεως του 80%. Άρα αναγκάστηκα δεν μπορούμε να έχουμε τις περσινές τιμές. Έχουμε απορροφήσει ένα μεγάλο κομμάτι, ωστόσο τα συγκεκριμένα γλυκά των Χριστουγέννων έχω αυξηθεί τουλάχιστον 2 ευρώ το κιλό και αναλόγως την κατάσταση τον επόμενο μήνα που θα μπούμε και επίσημα στις γιορτινές ημέρες μπορεί να υπάρξουν επιπλέον αυξήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365