Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Έρχονται χιόνια με μεγάλη βουτιά της θερμοκρασίας, στα λευκά τα χιονοδρομικά κέντρα

Tο σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει
Χιόνια έρχονται το Σάββατο (12.10.2022) στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ επισημαίνει ότι το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει, καθώς, όπως σημειώνει, «στα λευκά θα ντυθούν για πρώτη φορά φέτος τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας.


Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, o Σάκης Αρναούτογλου το ερχόμενο Σάββατο (12.11.2022) και όχι μόνο, θα πέσουν χιόνια, καθώς «στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1200 μέτρα!».


«Όσον αφορά στη θερμοκρασία εκτός από το ερχόμενο Σάββατο, ευχάριστα (για τα κόστη θέρμανσης) είναι σε γενικές γραμμές τα νέα από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την περιοχή μας από κει και μετά…».


Η ανάρτηση που έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου:


Φίλες και φίλοι καλημέρα!

Στα λευκά θα ντυθούν για πρώτη φορά φέτος τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας το ερχόμενο Σάββατο και όχι μόνο καθώς στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1200 μέτρα!!

Όσον αφορά στη θερμοκρασία εκτός από το ερχόμενο Σάββατο, ευχάριστα (για τα κόστη θέρμανσης) είναι σε γενικές γραμμές τα νέα από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την περιοχή μας από κει και μετά…»


Πρόγνωση για το Σάββατο 12.11.2022


Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Σποράδες τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στο Ιόνιο σε 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή και δεν θα ξεπεράσει, στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση για την Κυριακή 13.11.2022


Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί στο Ιόνιο σποραδικές καταγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365