Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Nέα καταγγελία 20χρονης «καίει» τον πατέρα Αντώνιο -«Είχε χαστουκίσει ένα κορίτσι, ήξερε ότι ήμασταν κλειδωμένες»

Μια ακόμη μαρτυρία φιλοξενούμενης δομής της «Κιβωτού του Κόσμου»

«Δεν πιστεύω ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει ασελγήσει εις βάρος κάποιων παιδιών», αλλά «ήμουν εκεί όταν είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι», σημείωνει η 20χρονη κοπέλα που φιλοξενήθηκε σε δομή της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» από τα 12 μέχρι τα 18 της.

Μια ακόμη μαρτυρία φιλοξενούμενης δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» έρχεται την Κυριακή στην δημοσιότητα, επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες καταγγελίες για ξύλο, κακοποιητικές συμπεριφορές και σκληρές τιμωρίες εις βάρος παιδιών από στελέχη της οργάνωσης.


Πιο συγκεκριμένα μια 20χρονη που έζησε στην Κιβωτό για έξι χρόνια μιλά για σκληρές τιμωρίες και βίαιη συμπεριφορά:


«Από τα 12 έτη μέχρι τα 18 μου. Η βία ήταν κυρίως ψυχολογική, ήταν το επικρατέστερο σε όλα τα παιδιά, και έπειτα λεκτική».


«Λεκτική, όμως, όχι του τύπου μας βρίζανε και τέτοια απλά με τον τρόπο τους μας έβγαζαν άχρηστους, ότι δεν είμαστε σωστά πλάσματα στην κοινωνία, ότι θα γίνουμε ξέρω εγώ κακή επιρροή και κάτι τέτοιο», διευκρινίζει.


Κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο σχεδόν όλο το καλοκαίρι

Η 20χρονη, μάλιστα, αποκαλύπτει πως «πήρα τιμωρία να είμαι κλειδωμένη μέσα σε ένα δωμάτιο σχεδόν όλο το καλοκαίρι και η μόνη έξοδος που έκανα από εκεί ήταν κάτι συγκεκριμένες ώρες, τηρούσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και το οποίο αυτό ήταν μόνο δουλειές».


Όπως προσθέτει, «δεν πιστεύω ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει ασελγήσει εις βάρος κάποιων παιδιών είτε σεξουαλικά είτε σωματικά ή κάτι τέτοιο. Παρ' όλα αυτά ήμουν σε ένα γεγονός κάποια στιγμή πιο παλιά βέβαια. Εγώ τότε ήμουν γύρω στα 14 με 15, κάπου εκεί, όπου είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι».


Όσον αφορά στην «αφορμή» για αυτή την πράξη του πατέρα Αντώνιου, η κοπέλα δήλωσε


«Γενικά εκείνο το κορίτσι, εντάξει, δεν ήταν και από τα ήρεμα παιδιά που υπήρχαν στο σπίτι και έτσι είχε συνέχεια παραβατικές συμπεριφορές, έβριζε, φώναζε, χτυπούσε, δεν άκουγε καθόλου, έκανε τα δικά της και έτσι κι εμείς είχαμε κάποια είδους παράπονα. Και πήγαμε τα είπαμε και είχαμε καθίσει όλοι μαζί σε έναν κύκλο ας πούμε και μιλούσαμε και σε μία στιγμή που φώναζε εκείνος σε εκείνη και εκείνη σε εκείνον, ε, κάποια στιγμή της πετάει ένα χαστούκι».


«Μας είχαν κλειδωμένες τόσο καιρό, ο πάτερ Αντώνιος το γνώριζε» 

Αναφερόμενη στις τιμωρίες κατά τις οποίες κλείδωναν παιδιά στα δωμάτιά τους, η 20χρονη λέει πως «τέτοια είδους τιμωρία τόσο μεγάλη και τόσο αυστηρή πάντα έπαιρνε την έγκριση, πάντα έπρεπε να πάρουν την έγκρισή του».


Και εμένα και τα υπόλοιπα κορίτσια που μας είχαν κλειδωμένα τόσο καιρό ο πάτερ Αντώνιος το γνώριζε. Από εκείνον είχε μπει αυτή η τιμωρία. Είχε πάρει έγκριση αυτή η τιμωρία για να γίνει.


Στη συνέχεια, η νεαρή κοπέλα περιγράφει τα εξής:


Εγώ τότε που ‘χα βγει από την συνέπεια εκείνο τον καιρό ο πάτερ ήταν εκεί και μας έχει πιάσει και μας μίλαγε. Και λέει, ναι εγώ έκανα αυτή την έγκριση.


Εννοείται πως ήμουν τέρμα αντίθετη με όλα αυτά και κάποια στιγμή είχα απελπιστεί και εγώ η ίδια. Και του λέω "συγγνώμη δηλαδή το θεωρείτε το σωστό επειδή εγώ κάλυψα κάποιο άλλο παιδί να μου δώσετε αυτή την τιμωρία, να μην πάω πουθενά και να με έχετε κλειδωμένη;".


Και λέει ναι, "προφανώς και έβαλα σαν τιμωρία για να παραδειγματιστείτε". Λέω "θα παραδειγματιστώ από τι; Από το να με έχετε κλειδωμένη και να δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν το σκυλί;".


Η κοπέλα αποκαλύπτει επίσης πως είχε δραπετεύσει από τη δομή, ένω προσθέτει πως «όταν με έβρισκαν, ας πούμε, έπαιρνα μία τιμωρία, μία συνέπεια για ακόμη μία φορά και σταματούσα εκεί, μετά ξανά τα ίδια».

2 σχόλια:

  1. κανόνας 1. Οποιαδήποτε μορφή αυστηρότητας που ξεφεύγει απ τα όρια θεωρείτε κακοποίηση πλέον.Από αυτό το νέο στοιχείο ξεκινάνε όλα.Μέχρι πρόσφατα η αυστηρότητα θεωρούνταν αποδεκτή παντού.Σήμερα θεωρείτε παράβαση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παλιά επιτρέπαν και γονείς και παπούδες και λίγο ξυλάκι για το καλό του...παιδιού!!
    Σήμερα μπορεί και να συλληφθείς για κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365